Gebeurd

Brilsmurf

Ik bril. Ik bril al sinds ik zeven was. Toen was dat nog niet voltijds, maar sinds mijn vijftiende staat er iedere minuut dat ik wakker ben een tweede paar ogen op mijn neus. Tenzij ik zwem. Dan ga ik eventjes blind door het leven. Ja, er hebben al velen gezegd dat ik eens lenzen moet proberen. Dan voegen ze er iets aan toe van ‘knapper’ en ‘staat je beter’. HA! Laat me niet lachen! Daarnaast ben ik niet meteen fan van het aanraken van mijn ogen. Alleen al de gedachte bezorgt me kippenvel. Iedere ochtend uren staan sukkelen met die dingen spreekt me ook niet meteen aan. Geef mij maar een bril die je gewoon kan opzetten,

Nu is het zo dat veel mensen niet eens merken dat ik een bril draag. Gisteren vroeg mijn rechtstreekse baas bij het Andere Bedrijf of ik altijd een bril droeg. Mensen merken pas dat ik een bril op mijn neus heb staan, als hij er niet op staat. Logisch toch? Bijvoorbeeld als ik hem aan het poetsen ben, wat met dit weer vaker gbeurt dan anders. Dat was de reden waarom het gisteren opviel. De baas bij het Echte Bedrijf heeft ook al een keer een “Hoe? Jij draagt een bril of wat?” laten vallen.

Maar het ergste overkwam me een aantal jaren geleden, toen ik bij de tandarts zat. Ik was daar voor mijn wijsheidstanden en er moest een röntgenfoto genomen worden. De assistente nam me mee naar een of ander toestel en liet me neerzitten. Ze zei me dat ik het rekkertje uit mijn haar moest halen omdat het anders zichtbaar zou zijn op de foto. Van mijn bril, toen nog een metalen montuur, zei ze geen woord.

Pas toen ze later gierend van het lachen binnenkwam met de foto, merkte ze dat ik een bril droeg. Op de röntgenfoto is dus een skelet te zien, met een gigantische glimlach… en een John Lennon achtig brilletje. Hi-la-rische foto uiteraard. Ik heb hem nog steeds en eigenlijk zou ik een keer moeten overwegen hem in te kaderen of zoiets. Het zou niet mis staan in ons nieuwe huisje. 😉

You Might Also Like

 • Bram

  Scan die foto gewoon eens in zodat we ook eens kunnen lachen met die grijnzende Lennon!

 • Linn

  Ik wou net hetzelfde zeggen als Bram. Wij willen die foto zien! 😀

 • Hilde

  Om het cliché een beetje te doorbreken: mijn lenzen indoen duurt ‘s ochtends tien seconden (daar is zelfs geen spiegel voor nodig). 🙂
  Mààr ik draag tegenwoordig ook terug vaak een bril eigenlijk. Ik ben wel zodanig blind dat ik in bepaalde omstandigheden (zoals zwemmen) niet zonder lenzen zou kunnen.

 • Matthias

  feauteau!!!! :p

 • yab

  Mijn lenzen indoen, duurt welgeteld drie seconden per lens. En geloof me, eens je het gemak van lenzen gewoon bent, dan draag je echt geen bril meer. Het kost je niets om het eens te proberen. Tegenwoordig kan je bij elke opticien proeflenzen krijgen.

 • sed

  ik denk dat meerdere mensen (waaronder ik) ook wel eens die foto willen zien 😀

 • Peter Dedecker

  Foto, foto!

  En een bril staat je wel degelijk hoor.

  BTW: op de foto hieronder sta je nog zonder bril. Oude foto? Of genomen tijdens een zeldzaam moment zonder bril?

 • Fred

  He, maar zouden lenzen of een zwembrilletje op sterkte dan niet erg handig zijn voor tijdens het zwemmen? Ik zwem ook zonder bril, maar bij -1 ben ik dan niet echt blind…

 • Evita

  Ik was van dezelfde mening over lenzen. Tot ik in Italië op mijn bril was gaan zitten. Het duurde enkele dagen eer hij gemaakt zou zijn, en aangezien ik niks zie zonder moest ik dus noodgedwongen lenzen nemen.
  Awel, ik draag ze nog. En ‘t is waar: nu duurt het een minuut om ze in te doen, maar de eerst dagen: letterlijk een uur! (lees: ik stond daar dus een uur vroeger voor op om die dingen in mijn ogen te krijgen eh. Maar oefening baart kunst)
  ‘t Heeft zo zijn voordelen: zonnebrillen à volonté, geen ‘regendruppel-zicht’ in de regen, geen wazig zicht in de roetsjbanen van Walibi,…

 • Tor

  Hi,
  brildragen rocks! Ik bril al sinds mijn twaalfde en ben in de loop van de jaren onafscheidelijk geworden van mijn vrolijke monturen. Dus bij deze, laat je niet inpalmen door die lenzendragers 😉
  brildragers verenig u :)!

 • Lime

  Ik vind lenzen vooral héél erg handig als het koud weer is of regent. Anders heb je last van regendruppels op je bril en aangedampte glazen en dergelijke. Als je gaat zwemmen is’t ook gemakkelijk: je kan gewoon blijven zien!

  En ze indoen is een kwestie van gewoonte, dat duurt echt niet langer dan je bril op je neus zetten 🙂

  Maar tuurlijk: je moét geen lenzen dragen als je niet wilt. En dat je mooier bent zonder bril dat is een fabeltje hoor. Een bril geeft je trouwens vaak meer persoonlijkheid!

 • biezonder

  Ik heb ook even lenzen gedragen, maar bril tegenwoordig weer. Veeeel gemakkelijker!

 • Pin It on Pinterest