Gebeurd

V-day

Vandaag van V-day en de V staat niet voor Vandaag. Nee, dametjes en heertjes, de V staat uiteraard voor Verhuis. Deze ochtend merkte ik dat ik er eigenlijk niet echt helemaal klaar voor was, noch mentaal, noch met het inpakken van al mijn spullen. Verhuizen is altijd een beetje wat zekerheid die je hebt opgebouwd achterlaten, routines achterlaten en meer van dat soort dingen. Maar uiteindelijk heb ik me daar uiteraard over gezet. Hoe lang kijk ik wel al niet uit naar deze dag? De dag waarop ik eindelijk in dat geweldige huis mag gaan wonen!

Manuel en zijn madam waren een gigantische hulp. Hij droeg zonder boe of baa mijn keukentafel langs mijn levensgevaarlijke trap naar beneden. Zij sleurde dozen trappen af en trappen naar omhoog met een nooit geziene snelheid. En op het einde van de dag stonden ze daar nog met een housewarmingscadeautje. Een teiltje (zalig als voetbadje 😉 ), chips, een pot Nutella, een kaars en een tiental doosjes luciferdoosjes (daar zit een zeer fijne anekdote achter :P). Man, uiteraard ben ik ontzettend dankbaar voor hun hulp, hoe kan het ook anders?! Dus ik veronderstel dat ik binnenkort in hun nieuwe huisje ook even wat zal gaan schilderen of dat ik hen op de een of andere manier bedank.

En ja, ik voel me hier al thuis. Dit is echt een pracht van een huis. Er zijn foutjes aan, tuurlijk, het is een oud huis. Enkele van die foutjes maken me een beetje ongerust. Zo is er op de koer een gat. Over dat gat ligt een houten plank. Uiteraard duwde ik die plank met mijn voet weg om te kijken wat er daar onder zat. Nieuwsgierig aagje, weet je wel. En soms, heel soms, zou ik die nieuwsgierige aard gewoon even moeten negeren. Dit was een van die situaties. Zowel Manuel als ik zagen een rat wegglippen. Een rat! Ik heb op zich niets tegen die beesten, maar ik zie ze toch liever gaan dan komen. Hier en daar in het huis zijn er ook vochtproblemen. Maar dit is thuis voor de komende drie jaar. En ik heb er zin in. Ik heb er zo ontzettend veel zin in! Dit is mijn maagdelijk witte canvas dat ik kan bekladden. Ik wil er iets van maken. Het huis heeft al zo veel karakter en ik wil er nu ook een deeltje van mijn persoonlijkheid aan toevoegen. Ik barst momenteel van de ideëen. Nu nog een budget stellen en we are ready to go!

You Might Also Like

 • Valentijn

  Tegen de rat: neem een kat, ‘t zal rap gedaan zijn voor meneer de rat :-).

 • jeronimo

  alvast veel plezier in het niuew ehuis en ratten zijn smerige beesten , ik kan er van meespreken :s watch your wires!

 • Manuel

  Geen paniek er ligt een verfrol met je naam op klaar 🙂

 • Daphné

  Ooo 🙂 Dat is erg fijn!
  Als jullie een kat zoeken waarvan jullie veel voorgeschiedenis willen kennen (ivm muizen en ratten vangen enzo): http://www.zwerfkat.com 🙂

  Veel plezier daar! Ik ga eens goed kijken als ik passeer of er al iets van je bekladdingen zichtbaar zal zijn aan de voorkant 🙂

 • goofball

  ooh spannend! Veel plezier in je nieuwe stekje!

  (en ja ik zou ook een kat nemen)

 • Sunny Sixkiller

  Ik zou een kat nemen, zelfs al waren er geen ratten. En dan is je collectie al meteen gestart voor je kattendame-bestaan.

 • Pin It on Pinterest