Gebeurd

Happy Mouseday

Helemaal volgens de routine werd ik deze ochtend om half acht wakker. Zalig, dacht ik. Zo kon ik nog even in mijn bedje blijven liggen met het nieuwe boek van Juliet Marillier. Na een dik uur en een half wist ik het dan toch op zij te leggen. Het is weer goed hoor, komt wat trager op gang dan haar vorig pareltje, maar toch. Ik trok mijn kleren aan, waste me, ruimde intussen al wat op en slofte naar beneden. Daar plofte ik neer aan de keukentafel, nam het krantje van de In&Uit bij me en doorbladerde het om te zien of er de 21ste juli niets leuks te doen was in Leuven. Ondertussen liet ik een flinke hoeveelheid muesli achter mijn kiezen verdwijnen. Een rustige ochtend dus.

Uiteraard duurde die rust niet heel erg lang. Hoe kan het ook anders? Rustige zaterdagochtend, mijn verjaardag nota bene, ja, die rust was gedoemd om verstoord te worden. Ik stond op om het krantje van de In&Uit terug op de microgolfoven te leggen toen ik plots een beweging zag vanuit mijn ooghoek. Mijn blik werd gezogen naar een klein figuurtje met kleine pootjes en een lange staart dat door de gang wegsnelde. Ik stond aan de grond genageld. Een muis. Ge-fokking-weldig. Ik hou het bij muis. Muizen zijn minder erg dan ratten. Maar toch. Slik.

Conclusie: het kan me geen reet schelen of er in ons huurcontract staat dat we geen huisdieren mogen houden, het kan me niet schelen als een van de andere huisgenoten allergisch is of volkomen tegen dat idee: ER KOMT EEN KAT. Ik wil geen muizen of ratten in mijn huis. No way, José.  Niet dat ik er schrik van heb, die beestjes hebben meer schrik van mij dan ik van hen, maar het is gewoon ongelofelijk onhygienisch. Plus katten zijn gewoon coole beesten. Ik wil een rosse kat, want rosse katten zijn uiteraard de coolste der katten. Stiekem heb ik altijd wel een kat gewild. Komt mooi uit. Mwaha. 😀

En dat allemaal op mijn verjaardag. Uiteraard. Hoe kan het ook anders? *zucht*

You Might Also Like

 • Ewoud

  Gelukkige verjaardag!

 • Gwendolyn

  Wij hebben ook een muis in onze garage/keuken. Een kleine, schattige veldmuis 😀 Maar katten zijn inderdaad véél hipper en daarbij heeft iedereen recht op een kat, vind ik. 😉
  Een hele hele dikke proficiat met je verjaardag! 😀

 • Matthias

  Heppie Burtdeeee!!! 🙂 Katten zijn de bom! Wij hebben hier thuis zo vijf exemplaren rondlopen. Geen rosse. Maar wel ongelofelijk coole beesten!

  Katten ftw!

 • Life is a dance

  Een dikke proficiat!! Leuk, zo’n lang weekend!

 • Jan

  Wij hadden vroeger ook katten thuis, meestel een stuk of 4, maar als er eentje zwanger geweest was, konden het er ook wel eens 10 zijn, heerlijke beesten. Ik zou hier ook een kat willen, maar om zo’n beestje de ganse dag binnen te houden, dat is het toch ook ni hé.
  Geniet nog van je verlengde verjaardags-weekend 🙂

 • lamazone

  Wehey! Go shorty it’s yo birthday..

 • Daphné

  GELUKKIGE verjaardag!!!

  Ik mail je ivm de poes…

  Liefs,

  Daphné en Valéas

 • priegelaar

  Een gelukkige verjaardag! En in huis halen die kat zou ik zo zeggen! 😉

 • Ráchie

  Gefelieflapstaart!

 • Flater

  De dag is bijna voorbij maar toch: gefeliciteerd. Hopelijk vind je vlug een rosse kat.

 • Eigenwys

  Gelukkige verjaardag! En wat die kat betreft: zeker doen! Katten zijn de max. En als je eentje uit het asiel haalt, heb je nog eens een goede daad verricht ook.

 • Bram

  Nen hele gelukkige verjaardag gewenst!

  Rosse katen zijn inderdaad de coolste, en de allercoolste rosse kat is Daisy, al is het alleen maar omdat ze in graag in de douche tegen mijn benen kwam wrijven en heel graag op mijn voeten in slaap viel 🙂

 • lucie

  Gelukkige verjaardag!
  En als ge denkt dat een kat helpt tegen muizen, dan zit ge in de meerderheid van de gevallen toch wel fout. Onze kat zou bang weglopen van een muis, andere katten zouden te lui zijn om er achter te zitten, en nog andere katten geen zin om erop te jagen. Ik denk dat een muizenval of vergif dan toch effectiever zijn.

 • Myrthe

  Nog fijne verjaardag 😀
  En ik denk niet dat een kat helpt tegen muizen, maar ik heb zelf geen kat (wel muizen) dus ik weet ‘t niet!

 • Sunny Sixkiller

  Nu je een kat krijgt moet je wel je vriendje dumpen, hoe ga je anders een oud kattenvrouwtje worden?

 • boskabout

  Toeval wil dat ons jongste poes sinds 2 weken terug niet meer de jongste poes in huis is: ze heeft er 6 geworpen, paarsgewijs 3 soorten: ros gestreept (Garfield like!), lapjeskat achtig, en grijs gestreept! Do you want one?

 • Valentijn

  Een beetje laat maar internet ban ik op verlof, bij deze: Gelukkige verjaardag!
  Wij hebben hier nog een (zwerf?)kat rondlopen die onze kat haar eten pikt, ge moogt hem hebben (wij noemen hem Cleatus, hij is fluffy grijs, hij kijkt een beetje zielig en hem te pakken krijgen is waarschijnlijk een olympische discipline op zich).

 • ilse

  Nog gefeliciteerd! 😉 Leuk, een kat, ik heb er ook altijd al een gewild. Jammer dat mijn broer allergisch is 🙁

 • Pin It on Pinterest