Gebeurd

Ten huize Verbeelding II

Lime heeft van Haar Beestje voor haar verjaardag het gezelschapspel Onderuit gekregen. Allemaal goed en wel, maar die jongeman is hier dus niet altijd in de buurt, dus worden andere mensen bevolen gedwongen om dat spel mee te spelen. Ik bijvoorbeeld. “Maar R. komt straks en mijn vriendje ook,” had ze gezegd dus ik dacht dat het niet erg lang ging duren. Het spel was nog niet helemaal opgezet of R. belde aan. Het eerste wat R. zag waren de knuffels die op de grote tafel in de woonkamer lagen. De stock. Ze vond ze geweldig. Na even gepraat te hebben met haar over etsen en lino’s, werd ze meegesleurd met Lime voor een volledige rondleiding van het huis.

Ik dacht dat ik ontsnapt was aan het spelletje. Gezelschapspelletjes, allemaal goed en wel, maar ik zat in een creatieve bui. Ik was een logo aan het maken voor mijn toekomstig label en het begon er goed uit te zien. Ik wilde me daar nog een beetje op focussen. Uiteindelijk kwamen R. en Lime terug in de woonkamer, waar ik een beetje aan het rondhangen was. Lime wilde tegen R. Onderuit spelen en enkele tellen later vormde ik een team samen met R.

Terwijl Lime nog wat aan het prutsen was met het spel en de regels aan het uitleggen was, draaide ik me om naar R. die naast me zat. Het leek alsof er een flits door mijn hoofd ging. Een enkele second zag ik alles helder. Geloof me, dat is een zeer zeldzaam moment. “Ik ken jou,” zei ik tegen het meisje dat naast me zat. Lime die aan de andere kant van de tafel zat keek al verbaasd op. “Ben jij niet naar Maloya geweest met de CM?”. R. naast mij keek me ook al met grote ogen aan en liet toen een “ja!” horen. R. en ik sliepen toen samen met nog een viertal meisjes samen op een kamer. We zaten in dezelfde groep. Het is eeuwen geleden en toch wisten we allebei weer plots allerlei dingen over dat kamp.

Nu dat R. en ik hadden ontdekt dat we elkaar eigenlijk zo al een beetje kenden, duurde het niet lang voor we samenspanden tegen Lime bij het spelletje Onderuit. Aaaah… We hebben haar een keer laten winnen (of zoiets :P) en de tweede keer hebben wij zeer overtuigend gewonnen. Toen stond Haar Beestje er gelukkig anders hadden we nog vijfhonderd spelletjes moeten spelen. Man, man, man, ik ben nog nooit zo blij geweest het lief van iemand anders te zien. 😀

You Might Also Like

 • Lime

  Je weet toch dat wij nog drie (3!!) jaar gaan samenwonen 😉

 • Sunny Sixkiller

  Gij kent echt iedereen hé!!!!! Koop een schaakspel, na 3 jaar zijn jullie allemaal grootmeesters 🙂

 • goofball

  oh Maloja…heb ik ook veel herinneringen aan.

 • Stijn

  hehe.
  ‘t is een kleine wereld, ons België

 • Confetti

  Sieg, ik ben ook naar Maloja geweest, kennen we elkaar?:D
  Het grote Palace ‘hotel’ met oh dear logic, meer douches voor de jongens als voor de meisjes!

 • Pin It on Pinterest