Gebeurd

*knuffel*

Zo. Het is gebeurd. Eindelijk! Een paar maanden geleden contacteerde Hippo Vintage me via Etsy om te vragen of ik misschien niet geïnteresseerd was een paar knuffels te verkopen in hun winkel. Uiteraard zei ik geen ‘nee’. Vandaag trok ik gewapend met zes kleurrijke beestjes richting Parijsstraat. Vier van de monsters zullen nu enkele nachten logeren in de winkel. Drie maanden aan een stuk. Tenzij iemand besluit hen een nieuwe thuis te geven.

Sjaak
Foto: Bunker

Ik ben benieuwd wat het gaat geven. Ze staan op ongeveer dezelfde prijs als een echte knuffel in een speelgoedwinkel. Ik weet eigenlijk niet of iemand zoveel geld wil geven aan een zelfgemaakte knuffel. Goed, ze zien er leuk uit, maar… Sja. We blijven realistisch he. Maar het is gewoon leuk om te weten dat het daar ergens in dat winkeltje gaat staan en dat er mensen naar die knuffel gaan kijken, ze gaan vastnemen en misschien gaan kopen.

Voor zij die het zich afvragen: ik werk dus vanaf nu onder een andere naam. Ik heb Pompidom geschrapt. Vanaf nu is het Fanny&Laura. De mensen die het labeltje zien zijn er vrij enthousiast over het design en ze worden nog enthousiaster als ik hen uitleg wat die twee namen voor mij betekenen. Laura was de mama van mijn papa, mijn grotemoe. Al mijn knuffels, tassen,… worden gemaakt op het naaimasjien dat ik van haar heb overgenomen, de trouwe Gabriel. Fanny was de mama van mijn mama, de oma die onlangs overleden is. Ik vind het nog steeds verschrikkelijk dat ze gewoon nooit mijn knuffels heeft kunnen zien. Zij maakte zelf ook af en toe knuffels en die ene keer dat ze het rokje zag dat ik had gemaakt, vond ze het super dat ik ook was beginnen naaien. Later heeft ze me nog het “Het Leerboek der Naaikunst” gegeven en dat boek wordt af en toe eens opgeslagen om iets uit te pluizen. Dus ja, een kleine eerbetoning aan twee prachtige dames en zo leven ze ook verder.

You Might Also Like

 • Greet

  ‘k Vind dat echt heel mooi, van die namen 🙂
  Een dikke proficiat! En veel succes! Niet dat je je zorgen moet maken, die dingen gaan verkopen gelijk zot, zeg dat ik het gezegd heb!

 • Mirthe

  Ik vind dat een zeer mooi eerbetoon.
  Ik hoop dat ze van de toonbank glijden 😀

 • Ntone

  Keisjiek! En idd een zeer mooi eerbetoon. En mooie namen van uw grootmoeders 🙂

 • Linn

  De knuffel op deze foto ziet er in ieder geval fantastisch uit.

 • Gwendolyn

  Ik vind het ook echt enorm prachtig! Een héél mooi eerbetoon en een supermooi labeltje!

 • niets.dan.vuur

  Mooie naam, en ik moest ook meteen denken aan een woordspelletje met ‘fauna & flora’ 🙂
  Keiveel succes!

 • Daphné

  mooi 🙂
  echt mooi…

 • goofball

  Fanny&Laura…super toffe naam, zelfs als je de betekenis achter die namen niet kent. Het logo ziet er echt tof uit. Fris & professioneel.

  Veel succes ermee!

 • Tor

  Succes meid!

 • Sanne

  Heel stoer meis 🙂 Wat een leuke knuffels en ik vind Fanny&Laura heel apart klinken, en het label ziet er goed uit: simpel maar herkenbaar 🙂

  Oh en denk maar zo: in principe zijn knuffels die in de winkel liggen ook zelfgemaakt 😉

 • vleervlinder

  wow, supercool!
  en ik las larry & fauna 8-D

 • Sunny Sixkiller

  de bomma’s zijn trots das hun taak 😉
  goed bezig!

  PS: waar blijft mn kariboe ? 😀

 • miquell

  Ik heb je even doorgespeeld aan Katinka van de Craftymarkt, je gaat een hit zijn daar! Kijk ook eens op http://www.craftygirls.nl, dat is ook een goede netwerkbron voor shops die dat soort artwork verkopen. Jou soort werk is in Nederland helemaal HOT. X

 • Jan

  Sebiet is in de winkel gaan kijken 🙂
  Knuffels in the wild :p

 • Sjaak « LamaZone

  […] Verhetsel, ook bekend als Kleintje, heeft deze knuffels (ik noem ze monsters ;)) tot leven gebracht. Het merk waaronder haar knuffels worden uitgebracht is […]

 • Stijn

  Ik ga es in die winkel moeten kijken,
  misschien een leuk kadootje voor m’n vriendin =D

 • Eigenwys

  Bravo! Leuke naam, leuke monsters, leuke kleuren en gij een leuke madame. Dat kan toch alleen maar goed lopen?!

 • Flater

  Wees gerust: er zijn nog steeds mensen die kwaliteit kunnen waarderen. Handgemaakt heeft nog steeds dat ietsje extra. Alleszins veel succes toegewenst en nog heel veel plezier met je super creatieve bezigheden.

 • lucie

  Ik ben gisteren gepasseerd, en ze staan in de etalage!
  Van pure verbazing ben ik gestopt in de regen en blijven kijken, echt super voor jou!
  Nu hoop ik dat het een keiharde hit wordt, en dat je supperrijk wordt en al uw vriendjes trakteerd enzo 😉

 • Karen

  Je zal zeker opvallen, in de positieve zin. Veel succes ermee en ik vind je logo ook prachtig!

 • Bart

  Het ziet er echt een mooi, professioneel en origineel logo uit, en de naam is super, het verhaal erachter zorgt voor je pr!

 • veerle

  Leuke knuffel. Succes met de verkoop!

 • Droomertje

  DE knuffel ziet er heel mooi uit 🙂 veel succes met de verkoop.
  Groetjes

 • Goya

  Knap zo’n creatief brein in combinatie met ondernemingstalent. Hopen dat ik snel nogeens door de Parijsstraat moet gaan om te zien dat ze uitverkocht zijn!

 • Pin It on Pinterest