Gebeurd

Kinderboek

Regelmatig krijg ik eens te horen dat ik een kinderboek zou moeten schrijven en illustreren. Blijkbaar is dat iets dat op mijn lijf geschreven is. Stiekem zou ik dat nog wel graag doen, daarom staat het ook op mijn lijst met doelstellingen voor het jaar 2008. Over die lijst gesproken: “Een jongeman die ik nog niet kende in 2007 in mijn studio over de vloer krijgen”, mag intussen ook geschrapt worden. Het Vriendje is in mijn studio geweest en hem kende ik nog niet in 2007. Ka-chiing!

Toen ik vandaag op het blog van Zezunja terecht kwam, viel mijn oog op haar commercial break. Ze prees haar cursussen bij Wisper aan en die cursussen leken wel interessant. Dus enkele tellen later had ik de brochure voor het najaar gedownload. De ene “dat wil ik doen!” volgde de andere op. Uiteraard stond de cursus Illustreren op nummer één. Klein probleempje: de cursus is iedere maandagochtend van 9u30 tot 12u00. Normale werkmensen zoals ik werken dan. Op twee stond de cursus Kinderboeken maken. Goed, ik kan tekenen, maar verhalen vertellen aan kleine mensjes? Nee, dat lukt me nog niet al te best. De fantasie is er, maar hoe breng je dat over aan een kind?

Ik keek even naar de prijs, ik keek even naar de data en uren (drie zaterdagvoormiddagen in oktober) en even later was ik ingeschreven. Ik ben benieuwd hoe het gaat zijn, die cursus. Hopelijk stimuleert mij dat voldoende om eindelijk aan een eigen kinderboekje te beginnen. En dan gebruik ik de kindjes van al die bloggers als proefkonijntjes! Nah! 😀

You Might Also Like

 • Karen

  Ik denk dat dat nog moeilijker is dan je denkt, zo’n kinderboek schrijven.

 • Mirthe

  Heerlijk om zo te lezen hoe jij je dromen waarmaakt 😀
  Ik ben benieuwd naar dat boekje!

 • goofball

  Klinkt heel tof, ik zie jou dat ook nog wel doen met al je creativiteit

 • vleervlinder

  cool!
  ohnee, en ik heb nog geen kindje! mag ik zelf proefkonijntje zijn? 🙂

 • lucie

  Ik zal iedereen die een illustrator zoekt doorsturen naar u, goe?

 • biezonder

  Wauw klinkt leuk! Veel plezier op cursus

 • Droomertje

  wauw 🙂 jij maakt gewoon een droom van mij waar.

 • Pin It on Pinterest