Gebeurd

‘t Boekske van ons Goedele

goedele1.jpgOns Goedele heeft een boekske. Jawel. Ze had er al een paar uitgegeven, maar nu heeft ze een boekske dat maandelijks in de krantenwinkel zal liggen. En dat hoogstwaarschijnlijk ook maandelijks te vinden zal zijn ten huize Verbeelding. Laat ik het zeggen zoals het is: magazines, ik vind dat weggesmeten geld en een bende bomen die geveld worden voor niks. Ik heb nooit begrepen waarom sommige mensen wekelijks de Flair kopen. Twee euro, voor onzin, voor het zoveelste “zou ik een triootje doen of niet?”, “rode lipstick is in dit seizoen” en “mijn beste vriend gaat vreemd met mijn lief” artikels. Artikels die niet langer zijn dan een halve pagina, nota bene. En niet te vergeten de horoscoop uiteraard. Dat is volgens mij nog het tofste aan veel van die boekskes. Soit. Persoonlijk lees ik dan liever wat interessante verhalen op tienternet. Dan lees ik de verhalen die ik wil lezen, de onderwerpen die mij interesseren zonder er een paar regenwouden voor te vellen (lichtelijk overdreven daar, maar u snapt mijn punt vermoedelijk wel).

Maar Goedele, Goedele da’s een toffe. Ik kan er niets aan doen, ik vind dat een intelligente madam. Zo eentje waar ik stiekem wel naar opkijk. Dus kocht ik haar boekske. Omdat ik benieuwd was wat ons Goedele te melden had. En oh boy! Goedele stelt niet teleur. De layout ziet er ontzettend proper uit (sorry, beroepsmisvorming), mooie foto’s, de schrijfstijl is ge-wel-dig met hilarische ondertoon soms, het zijn geen hersenloze onderwerpen die aan bod komen en die onderwerpen worden uitgebreid besproken (als in artikels van ZEVEN pagina’s), de rubriek hebben zeer vindingrijke namen of zijn gewoon ludiek (de laatste pagina: doorspoelen, Goedele spoelt alles door wat haar de afgelopen maand op de zenuwen heeft gewerkt o.a. crocs, Ignace Crombé,… ). Het enige minpunt is de website. Fuchsia. *bibber* Maar goed, de website is het magazine niet he.

Het is een goede mix tussen luchtige artikels met een humoristische ondertoon en artikels met een zwaardere onderwerp. En schoenen. Ja. Schoenen. Het blijft per slot van rekening een kutblad voor madammen. Maar schoenen zo gebracht dat ze zelfs mij interesseerden. In mijn ogen zegt dat meer dan genoeg. Ha!

You Might Also Like

 • lucie

  Ze hebben duidelijk geluisterd naar uw commentaar, want de site is nu strak zwart.

 • Evita

  Awel, ik was ‘t eigenlijk ni van plan, maar ge hebt me toch nieuwsgierig gemaakt. Ik denk da ik da boekske ook is ga kopen. Just to check it out 🙂

 • Bram

  Hah, goedele, laat me ni lachen. Qua beroepsmisvorming kan da mens wel tellen, ze kan begot geen twee zinnen zeggen zonder over haar kut te beginnen. Zelfs tijdens haar (redelijk zwaar gefaald) VT4 quiz ding met kindere kon ze het ni laten…tsja. Er zijn weinig mensen die mij zo onoprecht en ronduit irritant overkomen…

  Zo, moest er even uit 🙂 Geniet vooral van uw boekje 😛

 • Joke

  Stiekem (bof ja) is Goedele altijd mijn idool geweest. Hoogstwaarschijnlijk was ik geen psycholoog heden ten dage zonder haar.

 • Pin It on Pinterest