Gemaakt

Frida

Het lijkt alsof er een creatieve bom is ontploft in mijn hoofd. Ik heb duizend en één ideeën tegelijk en wil ze het liefst ook allemaal tegelijk uitwerken. Uiteraard is dat niet echt mogelijk. Het is al een tijdje bezig, die constante stroom van verse ideeen en kriebels om iets te maken. Komt het door Het Vriendje? Het nieuwe werk? Het Huis? Het is alleszins deze zomer begonnen en het wordt alleen maar erger. Deze nacht heb ik maar liefst drie uur wakker gelegen en heb ik een miljoen nieuwe dingen bedacht. Of alleszins toch zes. Als het zo verder gaat, ontploft mijn hoofd straks.

Het gebeurt soms dat ik op mijn werk zit en me bedenk wat ik allemaal van creatiefs zou willen doen die avond. Aangezien er zoveel mogelijkheden zijn, zorg ik ervoor dat ik slechts één creatieve uitspatting per avond op mijn to-do-list zet. Het plan was om gisterenavond een knuffel af te werken, maar mijn naald was spoorloos verdwenen. Dus zette ik me aan mijn bureautje en begon ik te tekenen.

Sinds kort heb ik een nieuwe tekenstijl ontwikkelt. Het heeft iets… sprookjesachtig. Iets eenvoudigs. Ik denk dat ik er nu ongeveer mijn draai mee heb gevonden na heel wat kladblaadjes op het werk te hebben volgekrabbeld met probeersels.

Frida

Gisteren, tijdens het werk, uiteraard, bedacht ik me plots dat een portret van Frida Kahlo in die stijl wel leuk zou zijn. Ik heb absoluut geen idee van waar die plotse interesse in Frida kwam, want om eerlijk te zijn wist ik nul komma nul over haar. Ik kende haar schilderijen vaag en haar werken waren me eigenlijk het meest bijgebleven omwille van haar unibrow. Dus omdat ik haar en haar werk niet zo erg goed kende, deed ik mijn research, zoals dat hoort. En oh boy! Leerde ik weer wat bij zeg. (Oh boy! is het nieuwe zwart!)

Ik keek naar haar portretten, las wat over de symboliek in haar schilderijen, leerde door de symboliek in haar schilderijen en haar biografie wat bij over Mexico en begon te schetsen. Met het bovenstaande tot gevolg. Ik vind het geslaagd. Zo zat het in mijn hoofd. Ik heb nog steeds geen idee hoe het daar is geraakt, dat beeld, maar sja. In ieder geval, nu wil ik de film wel zien en een biografie of twee, drie lezen.

You Might Also Like

 • Ráchie

  Frida is een interresant persoon. Ik heb haar werk (schilderijen) gebruikt in een werkstuk over bijna-dood-ervaringen.

 • tijdtussendoor

  Ik heb pas een boek van haar gelezen. Een geschreven zelfportret. Inderdaad zeer inspirerend!

 • lamazone

  Vree schoon! Laat die inspiratie maar naar buiten vloeien!

 • vleervlinder

  mooi! ik zeg oh boy! tegen de nieuwe stijl 🙂

 • elke

  Het is niet mijn meest favoriete stijl, die van Frida, maar ik vind haar wel een interessante vrouw. De film is trouwens ook mooi.

  Wat een geweldige creativiteit bij jou! Zou ik beter een voorbeeld aan nemen. Ik denk altijd dat ik iets wil doen maar verder dan denken komt het helaas nooit. Je maakt fantatisch leuke dingen. Die knuffels zijn absoluut de max!

 • Lime

  De film is pracht, de muziek ook trouwens, zal hem eens meebrengen voor je (nu we toch samenwonen en al – en al vind ik ook het nieuwe zwart trouwens!).

  Schitterende tekening trouwens, moet ik eens in real life komen bewonderen 😉

 • Linn

  Die nieuwe tekenstijl van jou bevalt mij enorm goed.

 • Sanne

  Wow het ziet er super uit 🙂 Wat een prachtige tekening!

 • Greet

  Heel mooi! Ik vind het echt super dat je verderzoekt naar andere tekenstijlen en zo en ik vind deze zelfs nog veel mooier dan je Kleintje-tekenstijl 🙂 Niet te doen hoeveel creativiteit er in jou zit, ik word er haast jaloers op 😀

 • Stijn

  MOOI!
  erg mooi =D

 • Eigenwys

  Wijs, die tekening. Met de hand of computer?

 • Pin It on Pinterest