Uncategorized

Schoenen

Een kleine maand geleden was het zover: ik zat door de zool van mijn sportsloefkes, de schoenen die het meest van al aan mijn voeten zaten. Uiteraard kwam toen mijn koppige aard naar boven en bleef ik rondlopen op die sloefkes, tot ik merkte dat mijn sokken er ontzettend vuil van werden en er gaten tevoorschijn kwamen. Oei.

Dan maar mijn Teddy Boots bovenhalen, mijn winterschoenen. In tegenstelling tot andere bloggers *kuch*Ntone*kuch* heb ik géén negentien paar schoenen in mijn kast staan. Eerder acht of zo (inclusief slippers en wintersloffen). Nu, mijn Teddy Boots, die liefkozend zo worden genoemd omdat ze langs de binnenkant uitgevoerd zijn met teddybeer-achtig materiaal, die hebben hun beste tijd ook al eventjes achter de rug. De stof van die laarzen was uitgelebberd waardoor ik heel de tijd schoof in mijn laarzen, mijn voeten omsloef bij de minste oneffenheid op het voetpad én mijn knieën gingen er ongelofelijk pijn van doen. Plus ik had een gat van ongeveer een centimeter of twee opgemerkt aan mijn rechterhiel. Oei.

Conclusie: de jacht op schoenen was geopend en dat is nu net iets waar ik me absoluut niet graag mee bezig hou: schoenen kopen. Ugh! Maar schoenen zijn momenteel zéér belangrijk voor mij. In tegenstelling tot vele andere werkmenschen verplaats ik mij te voet naar het werk. Dat is ongeveer iedere dag een vijftal kilometer, twee en een half heen, twee en een half terug. Dat, mijn beste mensen, is vijfentwintig kilometer per week en dan wandel ik ook nog regelmatig naar de supermarkt en naar het station (om Het Vriendje op te pikken en terug af te zetten). Goede schoenen zijn dus absoluut geen overbodige luxe.

Het was pas vandaag dat ik ze tegenkwam, het paar schoenen waarvan ik zei: “Hmmm… leuk,”. En even later in diezelfde winkel was er nog een paar waarvan ik dacht: “Hmmm… leuk,”. Dus paste ik en paste ik en paste ik en probeerde ik te beslissen welk paar ik zou kopen, tot ik opnieuw naar de twee paar schoenen keek en dacht: “Hmmm… leuk. Allebei leuk,”. En ze zaten allebei goed, wat niet evident is als je mijn voeten (klein én breed én een hoge wreef, klotigste combinatie ooit!) hebt.

Conclusie: ik ben twee paar schoenen rijker. Ha! En behoorlijk wat centjes armer, maar dat zijn details. Ntone, je bent gewaarschuwd, straks haal ik je nog in. 😉

You Might Also Like

 • goofball

  argh, je doet er mij aan denken: ik moet ook dringend op schoenenjacht. Ze zijn al 2 keer bij de schoenenmaker geweest en ik denk nie dat een derde keer aangewezen is.

 • Life is a dance

  Ik heb eens geteld, ik heb meer dan 20 paar schoenen! Een vrouw heeft recht op schoenen!! Geniet ervan!

 • Lime

  Ik vind ze in ieder geval ook ontzettend leuk! Zo leuk dat ik denk dat ze ook wel aan mijn voeten zouden staan-
  welisweer in een paar maten groter 🙂
  Maar ik heb eigenlijk geen nieuwe schoenen nodig *pruillip*

 • Ntone

  Fotoooooos
  🙂
  Ik denk trouwens dat jij eens moet gaan kijken bij Camper!

 • Pin It on Pinterest