NaNoWriMo

NaNoWriMo

Ik had er al een paar keer over gelezen (bij Clopin onder andere) en over gehoord, maar ik had nooit zelf overwogen om er aan deel te nemen. Tot ik de comment van Tom zag op mijn blogpost over de cursus kinderboeken schrijven. Plots begon een stemmetje in mijn hoofd te zeggen: “Tsja, waarom eigenlijk niet?”. Hij verwees naar NaNoWriMo oftewel National Novel Writing Month. Het is de bedoeling dat je een roman van 50.000 woorden schrijft binnen de dertig dagen die de maand november telt. Dat zijn ongeveer 175 pagina’s. Met andere woorden zes pagina’s per dag schrijven. Dude! DUDE! Dat is veel, maar het leek me een fijne uitdaging. De gedachte om deel te nemen stak te pas en te onpas de kop op de afgelopen dagen. Uiteindelijk gaf ik er aan toe en schreef ik me in.

En toen besefte ik dat ik een week op vakantie ga in november. Praag. Yeah! Daar krijg ik nooit zes pagina’s per dag geschreven. Zes maal zeven is twee-en-veertig (wiskunde is nooit mijn sterkste geweest en het voluit schrijven van getallen ook niet. Dank u Fille. 😉 ). Twee-en-veertig pagina’s opeens inhalen… Ieks… 175 pagina’s in een maand schrijven is op zich al… Ieks… Maar toch… Het concept spreekt me wel aan. Gewoon proberen. Zien hoe het gaat. Het lijkt me wel wat. Nu ben ik dus aan het twijfelen. Misschien moet ik het dit jaar halvelings proberen en volgend jaar er volledig voor gaan? Of is dat niet volledig de bedoeling? Ach ja. We zien wel. Er is nog genoeg tijd om er over na te denken. 🙂

You Might Also Like

 • Valérie

  Of we maken gewoon van een andere maand onze eigen national novel writing month….
  Ik wil toch ook ooit aan een boek beginnen, en november is voor mij ook niet de ideale maand 🙂

 • fILLE

  Mijn wiskundige skills zijn niet optimaal, maar is zes maal zeven niet 42?

 • Mirthe

  En vroeger beginnen, is dat geen optie?

 • Linn

  Amai zeg, zelfs als ze mij een hele hoop geld zouden aanbieden zou ik nog niet meedoen aan zoiets. Het lijkt mij de hel om op een maand zoveel te moeten schrijven.

  Of je nu meedoet of niet, mijn respect heb je alvast. 😉

 • lucie

  Gewoon proberen, je ziet wel waar je geraakt, je doet het toch voor jezelf. Als je op voorhand al wat ideeën hebt over hoe het verhaal moet gaan, dan zal het wss vlotter gaan. En wie weet levert praag een prachtig kader op voor uw verhaal.

 • Flater

  Het idee is leuk maar 50000 woorden voor iemand die voltijds werkt en nog eens uren onderweg is lijkt me dit nogal moeilijk. Het zal hoe dan ook een kwestie zijn van discipline: elke dag schrijven en proberen om elke dag de vereiste aantal woorden te schrijven. Vooral dat laatste lijkt me nogal moeilijk: gaat het bij het schrijven niet eerder over de inhoud dan over het aantal woorden die iemand gebruikt?

 • boskabout

  Ik heb je een stokje toegeworpen!

 • Pin It on Pinterest