Uncategorized

Leuven-Geel-Leuven

Gisterenavond werd ik verwacht in Geel. Het Vriendje studeert daar en hij moest naar een infoavond in verband met zijn internationale stage. Yup. Internationale stage. Drie maanden. Volgende lente. Naar Finland. DRIE maanden. *sterft*

Soit, ik ben wel de laatste om zijn plannen te dwarsbomen gezien mijn eigen verleden van “oh, ik denk dat ik eens een paar maanden in IJsland/Nederland ga wonen,”. Dus zei ik dat ik aanwezig ging zijn op die avond. Aangezien ik een paar dagen vrij had, bekeek ik pas gisterenmiddag hoe ik van Leuven naar Geel kon. Met de trein zou het een uur en twintig minuten duren, maar er zat een addertje onder het gras. Een overstap. Kathleen en overstapppen gaan nog steeds niet goed samen. Plus een enkeltje naar Geel zou me op slag bijna 10 euro armer maken.

Ik wist dat er ook bussen vanuit Leuven die kanten uitreden. Mijn zus nam vroeger iedere week de bus van Leuven naar Turnhout. Dus via de planner van de Lijn ontdekte ik dat er wel degelijk een bus reed die stopte aan het station van Geel. Hoera! En hij deed ‘maar’ er een uur en tien minuten over! Zonder overstappen! Hoera! Toen ik op de bus stond en mijn lijnkaart in het masjientje stak, bleek dat de rit me slechts anderhalve euro zou kosten. Hoera! Lang leve de Lijn!

En zo kwam het dus dat ik in Geel geraakte, een paar fijne klasgenoten van Het Vriendje ontmoette (en uitlachte met hun kale plek, ik had de toestemming van Het Vriendje :P), de verhalen hoorde van een meisje dat deze lente stage had gelopen in Finland en dat ik een nacht doorbracht in een piepklein bed in een piepklein kot (en dus niet veel sliep). Intussen werden er ook al stiekem plannen gesmeed om zelf een weekje naar Finland te gaan ergens volgend jaar. Aaaah… Maar eerst de kerstdagen overleven en zien dat we niet ontploffen door de enorme hopen voedsel die in mijn maag zullen belanden.

You Might Also Like

 • Mirthe

  Ik vind dat een verschrikkelijke bus. Kleine weggetjes, veel gedraai, en bovendien duurt die rit te lang naar mijn goesting 🙂 Ik ga dan liever met de trein 🙂

  (Maar eigenlijk vind ik alle bussen verschrikkelijk.)

 • Lime

  Dat moet je zeker doen, hem opzoeken! Daar ga je nooit spijt van hebben: je gaat een mooie streek zien èn je weet waarover hij babbelt als hij daarna zijn avonturen aan je vertelt!

 • lucie

  Een weekje finland, met gratis slaapplaats en iemand die de streek kent: ge kunt toch niet beter hebben!

 • Karen

  Oei, dat kan ik me nu echt niet voorstellen hé, een bus verkiezen boven een trein.. brr! En ja, inderdaad, bezoeken moet je hem zeker doen :)! En laat het kerst- & nieuwjaarseten maar smaken!

 • amelie

  drie maanden
  dat is wel heel erg lang
  ik zou ook sterven
  moest ik een vriendje hebben

 • Pin It on Pinterest