Gemaakt

Zelfgemaakte kerst

Uiteraard heb ik de afgelopen dagen veel cadeautjes gegeven en ook gekregen. Tussen die cadeautjes die ik heb gegeven zaten er enkele zelfgemaakte exemplaren tussen. De mama van Het Vriendje had duidelijk gezegd dat we voor haar en haar partner geen cadeautjes moesten kopen. Uiteindelijk hadden Het Vriendje en ik wel iets gekocht voor hen én hadden we besloten een soort portret van die twee te maken. Een zelfgemaakt cadeau zou zeker in de smaak vallen bij die twee. Ik had hier nog een paar Ikea kaders rondslingeren. Dinsdag ging ik aan de slag en dit was het resultaat. Ze waren er dolenthousiast over. Het staat intussen op een kast in hun woonkamer.

Portret

En dan was er nog het cadeau voor Het Vriendje zelf. Ik besloot een kraken knuffel te maken. Het Vriendje is geïnteresseerd in de zogenaamde “monsters of the deep” zoals de kraken, diepzee inktvissen etc. Negen uren heb ik er aan gewerkt. In het begin ging het allemaal als vanzelf. Het was veel werk, maar het ging goed. Zo zat ik op een bepaald moment te naaien terwijl de televisie op De Designers stond. De volgende dag, toen ik verder ging, werd het allemaal wat minder leuk. De tentakels van dit beest waren ronduit ver-schrik-ke-lijk om te maken. Daarom heeft de kraken zes tentakels in plaats van de gebruikelijk acht. Ach ja. Ik heb veel geleerd door deze knuffel te maken. Het was de eerste keer dat ik druk-knoop-oogjes gebruikte (of hoe je die dingen ook mag noemen), de eerste keer dat ik met fleece werkte (*liefde*) en de eerste keer dat ik een volumineuze knuffel maken (de vorige waren allemaal vrij plat). Ik ben er trots op en Het Vriendje was er blij mee. 😀

Sorry voor de slechte foto’s, maar ik was net op tijd klaar om de knuffel in te pakken en daarna moest ik Het Vriendje gaan oppikken aan het station. Misschien dat we later nog een keer een goede fotoshoot met de knuffel doen. Wie weet.

Kraken

Kraken

Krakenhoedje
De kraken is ook een geweldig hoedje.

You Might Also Like

 • Valentijn

  Als het vriendje zot is van zeemonsters moet ie eens Armada van China Mieville lezen, kan hij het boek direct naspelen met zijn pluchen Kraken 🙂

 • Life is a dance

  Die knuffel is echt mooi gemaakt, sjieke dinges!

 • vleervlinder

  dat is de schattigste creepy kraken die ik ooit heb gezien! echt super!

 • Eigenwys

  Origineel!

 • StijnD

  Die laatste foto is echt fantastisch! uitprinten en inkaderen die handel!

 • katrijn

  Hentai tentakels!

 • Karen

  Wow! Wou dat ik dat ook kon

 • Pin It on Pinterest