Uncategorized

The Good. The Bad. The Ugly.

The Good

Ik heb Professor Layton and the Curious Village gevonden in de Bart Smit in Leuven. Hoera! Ik was eigenlijk niet van plan om nog bij die winkel binnen te springen. Nee, meneer, ik wilde ‘soldekes doen’, maar toen dat niet al te best liep en ik behoorlijk humeurig begon te worden, besloot ik toch nog even te gaan kijken. Je weet maar nooit he. Dus ja. De eerste tien puzzels zijn al opgelost. Iedere dag tien puzzels heb ik me voorgenomen. Ik wil dat spel niet meteen uitspelen. Het gaat niet makkelijk zijn om me aan die tien per dag te houden, maar ik zal mijn best doen. 😀

The Bad

Deze middag wilde ik een afwasje doen. Ik opende de kraan, greep naar het afwasmiddel en plots merkte ik dat mijn voeten verdacht vochtig aanvoelden. Dus keek ik naar beneden en zag tot mijn grote verbazing dat ik in een plas water stond. Ik trok het kastje onder de wasbak open en bekeek de ravage. Eén van de buizen lekt. Het is geen buis die water aanvoert, maar een die water afvoert. Dus komt dat nu door de kou of komt dat nu gewoon omdat we hier eigenlijk min of meer in een krot wonen dat dringend een serieuze klusjesman over de vloer moet krijgen. Ik weet het niet. Ik heb de buizen van dichtbij en veraf bekeken en ben tot de conclusie gekomen dat er nog een deel van de oude buizen staat (hoogstwaarschijnlijk de buizen uit de jaren 30 van de vorige eeuw) en een deel is er op zeer onorthodoxe wijze aan toegevoegd. Ik bedoel twee buizen worden bij elkaar gehouden door zo’n plastiek bandje. Volgens mij is dat niet echt kosjer. Mijn gok is dat het niet door de kou komt, maar dat een van de buizen verstopt is met etensresten. Is er een loodgieter in de zaal?

The Ugly

Ik heb gedweild. Al drie keer vandaag. Drie dweilen doorweekt met water. Ik heb een stuk of twintig keer een bakje dat ik onder de lek had gezet, geledigd in de wc en ik heb al vijfhonderdduizend keer dit huis vervloekt en daarbij ook onze huisbazin die wat meer naar dit huis zou moeten omkijken, de gierige pin!  Waarschijnlijk gaat het liedje morgen gewoon verder. Het bakje dat het water nu opvangt, is ongeveer vol binnen de drie uur. Dus ik wil niet weten wat een ravage dat morgenvroeg gaat zijn in de keuken. *diepe zucht* Ik begin al die romslomp met dit huis toch een beetje beu te worden. Een beetje heel erg.

You Might Also Like

  • lucie

    En kunt ge zelf de buizen niet met een touwtje (of iets anders) aan elkaar bricoleren?

  • Tim

    Gewoon zo’n tussenstuk van in den brico of gamma zal het wel doen zeker 😉 Hoogstwaarschijnlijk is daar een sluiting die verduurd is ofzo.

  • Pin It on Pinterest