Gezien Uncategorized

Glimlach

Als ik naar Het Vriendje ga, dan neem ik steevast de trein. Veertig minuutjes reizen en dan twee minuten wandelen naar zijn thuis, het is ideaal. Tijdens die veertig minuten kan ik dan in alle rust (meestal toch) een boek lezen. Ik vind het eigenlijk best leuk om met de trein naar hem te gaan.

Zo zat ik deze avond ook verdiept in mijn boek toen de conducteur langs kwam om de kaartjes te controleren. Ik gaf hem mijn kaartje met een vrolijke “alsjeblieft” en toen hij het terug gaf, keek ik de man opnieuw stralend aan en zei “dank u wel”. Mijn mama heeft mij goed opgevoed. Hoe nors de conducteurs ook zijn, ik zal altijd “alsjeblieft” en “dank u wel” zeggen bij het laten knippen van het kaartje. Deze conducteur was echter niet van het norse type. Nadat hij mijn kaartje had geknipt, maakte hij aanstalte om verder te gaan, maar hij hield halt en draaide zich om. “En dank oe zeer voor uw mooie glimlach,” zei hij met een frans accent. Ik zei hem dat dat graag gedaan was en stiekem kon mijn dag niet meer stuk.

Tot dat ik bij Het Vriendje aankwam en een ladder in mijn NIEUW PAAR SMARAGDGROENE PANTIES veroorzaakte, een ladder die al snel een gat werd. Die kan ik dus ook al weggooien. Ik heb ze welgeteld één dag aan gehad. Hip hoi.

You Might Also Like

 • Zofie

  Een kleine glimlach doet véél met de mens.
  We zijn zo beïnvloedbaar door elkaar, maar de meeste hebben dat niet eens door.

 • Valérie

  Hehe, super! Ik doe dat ook altijd, en de conducteurs moeten daar ook altijd van glimlachen :)…

 • vleervlinder

  de conducteur was zo verblind door uw glimlach dat hij per ongeluk een gaatje heeft geknipt in uw panty 🙂

 • Twinkeltje

  en zo weten we weer dat de mooiste maar ook de lelijkste dingen in’t leven altijd beginnen bij iets kleins 🙂
  En dat mooie panties alleen voortduren als je ze in’t groot inkoopt.

 • priegelaar

  Vandaag zei ik ook vriendelijk alstublieft en dank u wel toen ik mijn abonnement toonde en in ruil kreeg ik een “Smakelijk eten!” terug 😀

 • Pin It on Pinterest