Uncategorized

Van wallpapers en zo

spring_is_coming

Ik maak iedere maand, tijdens een vrij moment op het werk, een wallpaper. Meestal ben ik de enige die die gebruikt. Ja, een beetje zielig, ik weet het. Toch was het vanaf de allereerste wallpaper die ik maakte, in november geloof ik, de bedoeling om ooit eens er eentje in de selectie van
Smashing Magazine te krijgen. Het stond op mijn denkbeeldig to-do-lijstje.

Toen ik donderdag even een rustig moment had, besloot ik er werk van te maken. Een wallpaper voor maart. Ik begon er aan, werkte en zag dat het goed was. Nadat ik het in alle mogelijke formaten had gesaved volgens de richtlijnen die op Smashing Magazine te vinden zijn, mailde ik het door.

Gisteren was ik wat vroeger naar huis gegaan. Ik was rechtstreeks van de luchthaven naar het werk gegaan en dat begon ik te voelen. Ik was opgestaan om 3u30. Mijn lichaam begon intussen te protesteren. Hoofdpijn, rugpijn,… Thuis aangekomen dook ik meteen in bed en keek een aflevering van Pushing Daisies. Wonderbaarlijk genoeg hoorde ik toch mijn gsm rinkelen. Heel even dacht ik dat het Het Vriendje was die belde, maar het schermpje gaf een 016 nummer aan.

“Hallo?” vroeg ik toen ik de oproep beantwoordde.
“Hey, kan je nog even iets kleins doen?” hoorde ik een van onze project managers vragen.
Snel overliep ik in gedachte wat ik misschien vergeten had kunnen zijn voor ik vertrok. Ik raakte er niet helemaal uit. Ik zette Pushing Daisies op pauze en volgde de instructies van de project manager.
“Nu surf je naar www,” zei ze doodserieus. Ik typte de letters in de adresbalk.
“Punt smashingmagazine punt com,” vervolgde ze.

Toen ging er een klein belletje rinkelen. Ik giechelde, zag de selectie wallpapers voor de maand maart en merkte dat mijn creatie als vierde in de lijst stond. En ja, ik ben daar trots op. Ik ben trots op mezelf dat ik die wallpaper heb gemaakt en ik ben blij dat ik mezelf een sjot onder mijn gat heb gegeven en dat heb ingestuurd. Nah!

Nu nog die A1 poster afkrijgen. 😛

You Might Also Like

 • Jan

  Tis maar terecht dat je er trots op bent. Mooi gedaan!
  *right click – save as* 🙂

 • Kimmi

  Mooi! En waarom heb je die nog nooit eerder met ons gedeeld, eh? 🙂 Ik zou wel elke maand zo’n leuke wallpaper willen 😉
  Mooie lay-out hier ook. Misschien is hij hier al ‘n tijdje maar ‘k lees normaal enkel via rss eh 🙂 Zelf gemaakt of gebaseerd op ‘n andere?

 • Myle

  Ow! En ik ben inschreven op de rss van smashingdinges … heb ‘t zelf zien passeren, maja, ik lees nie graag … dus ik had nie gemerkt dat ‘t van jou was.

 • Annelyse

  Héél geslaagd, ik ga hem deze maand gebruiken sè.

 • Sanne

  Het is dan ook wel een hele mooie wallpaper!

 • Kathleen

  Kimmi: de layout is een zelfgemaakt brouwsel 😉

 • AnamCara

  Proficiat, en helemaal verdiend. Hij is héééél mooi!

 • Karen

  Ohla, schoon! Ik vind de eerste van maart ook wel schoon op de site 🙂

 • Mike

  Schitterend, meteen geïnstalleerd zie! Proficiat

 • Pin It on Pinterest