Uncategorized

Hallelujah!

Het stond al een tijdje in mijn denkbeeldige agenda: 4 maart, Watchmen, Kinepolis Leuven. Dus gisterenavond zat ik de filmzaal in goed gezelschap. De film verscheen op het scherm, ik zakte onderuit en liet het allemaal een beetje op me afkomen. Zelf heb ik de strips niet gelezen, dus ik had geen idee wat ik moest verwachten. Ik werd getrakteerd op beelden met vrij veel expliciet geweld van open been breuken tot handen die worden afgesneden met een cirkelzaag tot bijna-verkrachtingen. Ieks. Over een paar jaar zal ik dat soort dingen nog over die film herinneren, maar wat mij het meest zal bijblijven is dé seksscène.

Het gaat hem niet zo zeer om de beelden in de scène, daar heb ik nauwelijks iets van gezien. Ik zag een tepel passeren en wat billen, maar voor de rest lag ik dubbel van het lachen met tranen in mijn ogen waardoor mijn zicht dus werd verhinderd. De muziek bij de scène was niet minder dan… Hallelujah van Leonard Cohen. Dude. Zo FOUT. Heel de film door gebruiken ze trouwens nogal vreemde muziek. Ergens snap ik wel waarom ze bepaalde liedjes hebben gekozen: tijdaanduiding, tekst die verwijst naar wat er gebeurd in de scene, symboliek etc., maar DUDE… Zo FOUT.

Dus zat ik daar mijn lach in te houden tijdens een expliciete en stomende seksscène. Ik heb nog nooit van mijn leven zo hard gelachen tijdens een seksscène en ik zal nooit meer op dezelfde manier naar Hallelujah luisteren. 😛

You Might Also Like

 • StijnD

  Hadden ze er ‘ Eyo Tecnology’ onder moeten zetten ?
  Precies eens een film die ik moet gaan zien XD

 • Life is a dance

  Hoe meningen kunnen verschillen… Leonard Cohen is prachtige vrijmuziek! Misschien was het nummer op zich niet de beste keuze maar enfin, ik zou niet gelachen hebben 🙂

 • Kathleen

  Even ter verduidelijking: Hallelujah is een van mijn favoriete nummers, vooral in de versie van Jeff Buckley. Maar in dit geval was het gewoon… fout.

  Je moet het gewoon zien om te snappen, denk ik. De rest van het gezelschap dacht er alleszins hetzelfde over en ik weet dat er nog iemand tussen zat die Leonard Cohen weet te appreciëren. Ik ook trouwens. 😀

 • Sanne

  Ik ben zo benieuwd naar die film! Denk dat ik er morgen heen ga! En ben nou wel heel benieuwd naar die scene!

 • Bunker

  Het was inderdaad totaal verkeerd gekozen dat nummer. Man man, hoe een film een goed nummer voor altijd kan verkl*ten.

  Maar goed, we hebben dan toch goed kunnen lachen.

 • Sanne

  Toch nog even laten weten: man oh man wat heb ik gelachen tijdens die seksscene, fantastisch. Was overigens wel de enige in de zaal die moest lachen haha! Ik vond Sound of Silence trouwens wel mooi gekozen.

 • Watchmen

  […] toegegeven, de film viel beter mee dan verwacht. Ik lees her en der kritieken op de muziekkeuze, maar mij stoorde de muziek niet. Integendeel, ik vond het contrast […]

 • Pin It on Pinterest