Gemaakt

Gepimpte theezakjes

appelthee

Een tijdje geleden, zo rond de periode van Valentijn, stootte ik op een blog waar ze de labels van de theezakjes hadden vervangen door hartjes. Gepimpte theezakjes. Ik vond dat uiteraard een schitterend idee en besloot er een kleine variatie op te maken. Hartjes zijn zo cliché, weet je wel. Dus vandaag, als bezigheidstherapie, heb ik voor een paar zakjes appelthee appellabels gemaakt. Verschrikkelijk eenvoudig, maar heel leuk als je bezoek krijgt. En ja, ik weet dat het niet op een appel lijkt omdat het onderste boven hangt en omdat mijn knipkunsten niet al te best zijn. Ik mag dan wel ‘creatief’ zijn, knippen kan ik niet. Punt. 😛

Zelf proberen? Ok!

Wat heb je nodig?

 • Papier – ik heb wat steviger papier gebruikt, extra moeilijk om te knippen grrr…
 • Schaar
 • Lijm
 • Theezakje

Zo ga je te werk.

 1. Vouw je papier en teken een appel. Teken de appel op de vouw, zodat je als je de appel uitknipt je twee appels aan elkaar hebt, met nog een stukje vouw. Leg het papier even aan de kant.
 2. Neem een theezakje en trek het labeltje er af. Reageer je er maar eens goed op af. Het labeltje en het omhulsel van het theezakje mag je weggooien. Dat heb je niet meer nodig.appelthee1
 3. Nu komt het moeilijkste gedeelte (of toch alleszins voor mij): knippen. Probeer het niet zoals op de foto met één hand. Dat gaat niet. Geloof me, ik spreek uit ervaring. 😉appelthee2
 4. Vouw de appel open en bekladder de binnenkant met lijm. Leg vervolgens het draadje tot ongeveer in het midden en sluit de appel. Laat even drogen. Merk je achteraf nog lijmresten op, neem er dan een gom bij. Even over die lijmresten met de gom en tadaa… geen lijmresten mee. De wondere wereld van de gom! Als de lijm gedroogd is, kan je je gepimpte theezakje gebruiken. 🙂appelthee3

You Might Also Like

 • lucie

  En denk eraan dat de appel ondersteboven komt te hangen 😉

 • Kathleen

  En als het ondersteboven hangt ziet het er eerder uit als een boompje met een zeer rare tumor dan als een appel. 😛

 • Karen

  Sehr interessant ideetje! Jammer dat hier weinig tot geen thee wordt gedronken..

 • Pin It on Pinterest