Gegeten Uncategorized

Ribs

Vriendin N. en ik hadden afgesproken samen een keer een restaurantje uit te proberen waar we nog niet waren gaan eten. Het werd de Ribs in de Parijsstraat. Op de kaart staat voornamelijk vlees-achtige gerechten: hamburgers, ribbekes,… Het menu staat op hun site, voor de geïnteresseerden. Het eten was goed. Mijn hamburger bestond uit zeer zeer smaakvol vlees, een lekker mals broodje en wat groentjes er tussen. Klagen over het eten kan ik zeker niet. Het was geen vijf sterren restaurant voedsel, maar het viel zeker wel in te smaak.

Maar dit restaurant heeft toch wel een plekje in mijn hart gewonnen en wel om een simpele reden: wasco’s. Yup. Wasco’s, de kleurkrijtjes waarmee je als driejarige op de muren tekende, wel, die staan daar gewoon op je tafeltje. Ze stonden ons al op te wachten toen we toe kwamen. Noch vriendin N. noch ik hadden eerst door wat het was omdat we alleen maar gele krijtjes hadden. Die leken op van die kleine broodstengeltjes waarmee je sausjes en zo kan proeven bij de Oil&Vinegar. Gelukkig zat er naast ons een bende studenten die zich serieus aan het uitleven waren met hun krijtjes.

Na een vlugge blik op het bruine papier dat als tafelkleed werd gebruikt en de gele krijtjes, was het duidelijk. Daarmee zou ik niet kunnen tekenen en de kat bij de melk zetten, sja, dat vraagt om problemen. Ik moest en zou dat bruine papier vol kladderen met wasco. Dus vroeg ik aan een van de studenten naast ons of ik een donkerder kleurtje mocht van hen. Groen. En dus kliederde ik mijn bruine papier vol met groene tekeningen. Kleintje, Het Vriendje, een portretje van vriendin N., wat monsters, een walvis,…

En ik heb mij nog nooit zo geamuseerd tijdens het wachten op mijn eten in een restaurant. Waarom doen ze dat niet overal?!

You Might Also Like

 • Karen

  Oh, zo origineel! Ik zou me er ook amuseren amai!

 • vleervlinder

  wooh, super! dan mogen ze traag zijn in de keuken 😉

 • Kimmi

  En ge hebt daar niet ff snel een foto van getrokken met één of andere geeky smartphone die je natuurlijk bij had? 😉

 • co²

  Ha! Wat leuk. Wachten is véél leuker met kleurtjes… en dat geldt niet alleen voor kleutertjes. 😉

 • Goofball

  Zo tof zeg

 • Het Vriendje

  Geen foto’s? 😀

 • Pin It on Pinterest