Gemaakt

Briefje aan mijn liefje

Tegenwoordig gaat het allemaal elektronisch. Je zet je achter je computer, tokkelt wat op je toetsenbord en klikt vervolgens op ‘verzenden’. Email verzonden. Het hele proces van de juiste pen kiezen, het mooiste briefpapier bovenhalen en dan uren aan een stuk nadenken over de juiste formulering van een bepaalde zin, dat is een beetje verleden tijd. Brieven schrijven, wie doet dat nu nog? Persoonlijk vind ik dat best wel jammer. Ik vind brieven wel iets hebben. Dus dacht ik: “Laat ik een briefje schrijven naar mijn allerliefste schat in Finland,”.

Brief

Ik ging naar de papierwinkel en kocht een enveloppe in mijn lievelingskleur. Ik ging naar de Hema en kocht een balpen die goed in de hand lag. Ik zette me aan mijn bureau en maakte zelf briefpapier, liet mijn nieuwe pen over het papier glijden en schreef mooie, lieve woorden naar Het Vriendje. Twee uur was ik er mee bezig en ik genoot van iedere minuut, want binnenkort ontvangt Het Vriendje die brief en gaat hij die lezen. Hij gaat er mee lachen, hij gaat er om zuchten en heel misschien gaat hij er ontroert door raken. Heel misschien schrijft hij ook terug en als ik dan een enveloppe in de brievenbus vind met een jongensgeschrift er op, dan ga ik een gat in de lucht springen, want komaan, wie springt er niet een gat in de lucht bij het zien van een handgeschreven brief die gericht is aan jou?

Ja, ik wil dat wel vaker doen, zo briefjes schrijven, maar pennenvrienden of zelfs gewoon maar brievenschrijvers, waar vind je dat nog de dag van vandaag?

You Might Also Like

 • Twinkeltje

  Super 🙂
  Ik heb ook een briefje naar mijn liefje geschreven, maar sinds het een dikke maand na datum nog niet is aangekomen vrees ik dat iemand anders het lieve briefje onderschept heeft en het niet-zo-lief helemaal voor zichzelf gehouden heeft , de snoodaard…

 • Sanne

  Ik vind het heerlijk om zo’n post te krijgen en brieven schrijven ook. Maar penvriendinnen zijn moeilijk te vinden… Krijg trouwens wel snel kramp in mn hand haha van veel schrijven.
  Maar wat een lief idee dat je een brief aan je vriendje hebt geschreven 🙂

 • Jan

  Ik schrijf zelfs nog zo weining, dat het lelijk en bijna onleesbaar is 🙂 (echt schrijven dan hé, typen gaat vlot genoeg…)
  En ik kan me niet meer herinneren wanneer ik nog eens een echte brief gekregen heb, das al zoooo lang geleden

 • Ladybird

  Ja, ik mis dat ook wel, brieven schrijven en krijgen… Ik doe dat enkel nog als mijn vriend op reis is. Drie jaar geleden ging hij voor twee weken naar Frankrijk, en dan heb ik hem om de twee dagen een brief van 6 bladzijden geschreven: met lipstickkusjes op, geparfumeerd, met tekeningetjes… En ik liep elke dag twintig keer naar de brievenbus, in de hoop dat er iets terugkwam… Mijn vriend schreef dan ook brieven, met stukjes van planten van gisteren, zodat ik daaraan kon ruiken en dichterbij kon zijn.

  Dat is toch allemaal romantiek die verloren gegaan is met de e-mails…

 • lucie

  Juij, briefjes schrijven is leuk! Ik heb al elk briefje dat ik ontvangen heb beantwoord met een briefje! Dus als ge u nog es geroepen voelt:
  Calle San Francisco nr. 18, 3° Izqda
  20001 San Sebastian, España
  😉

 • co²

  Haaa! Nog iemand die de handgeschreven post mist/ apprecieert.
  Briefjes scrhijven van op kot gebeurt bij mij nog steeds. En die envelopjes vullen met gekke dingen, maakt het compleet. Feest in mij als ik dan een briefje terugvind aan mij gericht, op kot. Veel intensiever dan een mail lezen 🙂

 • co²

  Met de verschillende reacties hier, denk ik toch dat er nog een pennenvriendengroepje kan ontstaan, kathleen 😉

 • Ntone

  Ik wil altijd wel briefjes van jou ontvangen, en dan haal ik mijn ouwe getrouwe vulpen boven, en dan schrijf ik terug!

 • Contessa

  Wel, je mag mij altijd een briefje schrijven! ik schrijf zelfs terug, ook op zelfgemaakt briefpapier, met een zelfgemaakte enveloppe om het helemaal chic te maken! je ziet maar hé 🙂

 • Peter

  De Post zal blij zijn met al die briefwisseling! 😉

 • Sylvie

  Ik heb die pen OOOK 🙂 Leve Hema en leve briefjes …

 • Tor

  Eigenlijk is dat wel fijn, vrolijke post krijgen tussen al die standaard witte enevloppes met god weet wat allemaal in.
  Misschien is een pennenvriendengroepje wel een fijn nieuw project. Mij lijkt het in elk geval wel leuk.

 • Karen

  Ik schrijf af en toe wel eens briefjes ja. Soms ook korte lieve woordjes naar het liefje. ‘t Is zoveel persoonlijker gewoon. Zeer lief, dat briefpapier van je. Nu krijg ik ook zin om te schrijven of om briefpapier te gaan kopen. Jammergenoeg heb ik ook niet echt iemand waar ik dat briefje aan kan geven, dan..

 • Flater

  Ik vind mijn geschrift zo onvoorstelbaar lelijk en onleesbaar geworden tegenwoordig. De prijs van het vele toetsenbord gebruik, vermoed ik. Al vind ik het wel erg. Ik zal opnieuw moeten leren leesbaar schrijven, vrees ik.

 • Linn

  Internationale penpals kan je nochtans nog steeds gemakkelijk vinden via het net hoor. Er bestaan daar hele websites voor waar je een profiel kan aanmaken en zo. Dolle pret.

  Waar kunnen we dat leuk briefpapier trouwens bestellen? 😉

 • Pin It on Pinterest