Gereisd

Stresskip in actie

Ik kreeg vandaag een sms berichtje van Finnair, waarmee ik naar Finland vlieg. Ze hadden me bij het bestellen van de tickets vriendelijk verzocht mijn telefoonnummer door te geven. In het berichtje stond dat mijn vlucht van Helsinki naar het Hoge Noorden was vervroegd met tien minuten. Ze vroegen me te bevestigen of ik op dit vliegtuig wilde zitten door een sms’je terug te sturen met daarin de letter A. Dat deed ik dan maar. A. Verzenden.

Even later begon het me te dagen dat ik veertig minuten zou hebben om over te stappen. De stresskip in mij werd geactiveerd. Overstappen en ik, dat is een ware verschrikking. Met treinen lukt het al niet zo goed, wat zou het dan opeens wel met vliegtuigen gaan lukken. Dus, hoewel ik op het werk zat, logde ik me aan op msn en bestookte Het Vriendje met duizend en een vragen over de luchthaven van Helsinki. Ik zag weer het hele Charles de Gaule avontuur voor mij. Arriveren in een hal, dan een busje nemen en daar tien minuten op zitten, om vervolgens in een gigantisch gebouw toe te komen waar je je vliegoperator moest zien te vinden. Gelukkig had ik toen véél tijd én gezelschap. Het Vriendje stelde me gerust. Veertig minuten was meer dan tijd zat.

En daarna begon hij dat hij een uier en daardoor vier plasstralen had. Ik heb hem er dan maar even op gewezen dat mannen over het algemeen geen uiers hebben, laat staan een melkproductie en dat er al zeker geen plas uit een uier komt. Tsss… Zit nog geen maand in Finland en zijn hersenen zijn al niets meer waard. Diepgevroren waarschijnlijk. 😉

You Might Also Like

 • Het Vriendje

  Durrr

  Blagh

  Narf

  Poit

  Troz

 • Lies

  Maak je geen zorgen: de meeste airlines houden genoeg rekening met het feit dat er mensen moeten overstappen op een andere vlucht hoor! Is je tweede vlucht ook van Finnair?

 • Renzo

  Helsinki airport is klein hoor, geen paniek, en jij neemt na aankomst een binnenlandse vlucht, right? Dus al helemaal geen zorgen maken. Mocht je zeggen: 40 min op Heathrow, dan was je gedoemd 🙂

 • Pin It on Pinterest