Gedacht Gevonden Gezien Uncategorized

Panda met ambities

Als het op make up aankomt, tsja, dan ben ik een volledige onbeholpen sukkelaar. Ik draag nooit make up. Ik heb schrik dat ik met het borsteltje van de mascara mijn ogen ga uitsteken. Daarnaast heb ik ook meer de neiging om met lippenstift te beginnen tekenen op gladde oppervlakken zoals, oh ik zeg maar, spiegels en zo. Dus ja, make up, niets voor mij.

Maar nu is het zo dat ik morgen naar Radio Modern ga ik Het Depot. Radio Modern is een Fiftees Soirée waar je je terug in de fifties kan wanen. Er wordt gerock’n’rolled, meisjes lopen er rond in prachtige fifties jurken en jongens zijn er voorzien van een stevige vetkuif. Oh ja, klein detail, meisjes hebben ook nogal vaak hun lippen knalrood gestift. Ja. Uiteraard wil ik niet onderdoen voor de rest van het publiek en daarom stapte ik gisteren de Hema binnen. Na lang twijfelen kocht ik knalrode lippenstift en ondertussen, while we were at it, nam ik ook maar wat mascara mee.

En toen sloot ik me op in de badkamer. Met de lippenstift. Met de mascara.

Ik stifte mijn lippen, merkte dat ik serieus buiten de lijntjes had gekleurd, waste het er allemaal af en begon opnieuw. Opnieuw kwam de helft van de lippenstift op mijn tanden in plaats van op mijn lippen terecht (komt er van als je van die dunne streepjes hebt die maar een zielig excuse voor lippen zijn). Ik waste het er opnieuw af en ondernam een derde poging. Ik bewonderde het resultaat in de spiegel en kon maar aan een ding denken. CLOWN. Misschien heb ik dat fashion artikel van Maddox net iets te vaak gelezen.

“Meh,” dacht ik toen en ging mezelf met de mascara te lijf. Beginnen met één oog leek me een goed idee. De bovenste rij wimpers was geen probleem. Niet dat ik een verschil merkte, maar soit. Daarna volgde de onderste rij wimpers. Veeg. Poging twee. Veeg. Poging drie. Veeg. Poging vier. Veeg. Na vijf pogingen zag ik er uit als een panda die ambities had om bij het circus te gaan werken als clown. Aan het tweede oog begon ik zelfs niet.

Maar koppig als ik ben moet en zal ik morgen die rode lippenstift op doen en moet en zal ik morgen die mascara op doen. Aan beide ogen. Dus als er morgen iemand toevallig een panda met ambities om bij het circus te gaan werken als clown in een ongelofelijk leuk rock’n’roll jurkje ziet… Dat ben ik waarschijnlijk.

You Might Also Like

 • Ráchie

  Zo herkenbaar :$

 • Karen

  Veel plezier & succes en laat de onderste wimpers maar gewoon 😉

 • Het Vriendje

  “Beestig”

 • priegelaar

  ‘t Leven is aan de volhouders! 😉

 • AnamCara

  Fotootje graag! ;o)

 • niets.dan.vuur

  Blijven oefenen, het lukt wel 🙂 En euh, Radio Modern-feestjes RULEN EEN PAK, hoor. Ik kijk er al naar uit wanneer er weer eentje in mijn buurt is. Enjoy!

 • Lime

  Damn, en ik was niet thuis 😀 (en laat die onderste wimpers maar, die doe ik ook nooit 🙂 )

 • lucie

  Zo herkenbaar. Maar vaak vind jij het erger dan het is. En anders een vriendin inroepen die er getraind in is!

 • elke

  Ik doe ook nooit de onderste rij, hoor. Geen mens die dat ziet. Ofwel zeggen ze het niet, kan ook.

 • Pin It on Pinterest