Uncategorized

Lamzakdag

Een vrije dag vandaag. Uitslapen, denken de meeste mensen dan. Niks is minder waar. Ik was al wakker om 6u30 om de een of andere bizarre reden, maar gelukkig sukkelde ik terug in slaap. Tot ik droomde over een blauwe telefoon die ergens op een kantoor begon te rinkelen. Plots leek het geluid van die telefoon wel heel erg op mijn eigen gsm. “Uuuh, ik heb die wekker toch afgezet?” bedacht ik me slaperig, want ja, lieve kijkbuiskindertjes, mijn gsm doet voornamelijk dienst als horloge/wekker. Ik greep het onding vast en zag dat Het Vriendje aan het bellen was. Meteen min of meer klaarwakker. Hij belde om te melden dat hij ziek was en dus vandaag niet op msn zou komen. En hoewel hij me wakker belde, was ik zeer blij hem nog eens te horen. Nog negen daagjes, lieve kijkbuiskindertjes, nog negen daagjes. ๐Ÿ™‚

Het project van de dag was “brood maken”. Wonderbaarlijk genoeg is dat gelukt. Het ruikt naar brood, het ziet er uit als een brood en het smaakt ook naar brood. Het enige verschil tussen mijn brood en het brood van de bakker is dat het mijne twee kleuren heeft en dat van de bakker algemeen gezien egaal bruin is. Bij mij is het wat lichterbruin bovenaan en wat goudgeler aan de zijkanten. Bizar. Er zal wel een verklaring voor zijn, maar gelukkig proef je dat kleurverschil niet. ๐Ÿ™‚

Twee kleuren brood

Vervolgens heb ik mijn middag in de hangmat doorgebracht, met een boekje. Kwestie van genoeg vitamine D binnen te krijgen he.

Hoe ik deze middag doorbracht

Af en toe ben ik dan eens naar binnen gelopen om mezelf op een snede vers brood met choco te trakteren.

Boke met choco

En nadat ik twee uur in de zon had gelegen en ik het welletjes vond (al die sproeten, blegh), besloot ik een keer een smoothie te maken die ik nog niet had gemaakt. Men neme een banaan, twee oreo koekjes en ongeveer 125ml melk. Men werpe dit in de buik van Filip en vervolgens krijge men een vreemd muisgrijs mengsel. Het ziet er ongelofelijk onappetijtelijk uit, maar het smaakte eigenlijk best nog wel ok.

Banaan-Oreo smoothie

Up next, de koetjesreepsmoothie. ๐Ÿ˜›

You Might Also Like

 • Bunker

  Elaba wa doet gij daar allemaal in mijne buik en da dan nog opdrinken achteraf ook. BAH ๐Ÿ˜‰

 • Lime

  Het brood zag er alleszins ‘brood’ uit en lekker ๐Ÿ˜‰

 • Karen

  Ik zou echt nooit koeken in ne smoothie smijten :p maar das mss my mistake

 • Godfried Spiegelmann

  Lamzakdag is een mooi woord. Al is het wel gepatenteerd door mijn oudoom Vladek die een voornaam ambtenaar was op het ministerie van Oorlog in Tsjechoslowakije. Op de dag die hij uitriep als de eerste lamzakdag verloor zijn land in de strijd om de Tweede Wereldoorlog de hele zeevloot.

  Als je me niet geloofd, je was er niet bij!

 • jonesah

  Zeg nooit zomaar koeken tegen oreo’s!

 • elke

  En dan moet je eens koekebrood proberen… (niet in uwen smoothie droppen!)

 • Pin It on Pinterest