Gegeten

Piña Colada smoothie

Pina Colada Smoothie

Zoals de meesten onder jullie wel weten drink ik geen alcohol. Dat wil echter niet zeggen dat als iemand vraagt “eens proeven?” ik ‘nee’ zeg. Een piepklein slokje kan geen kwaad. Zo weet ik dat ik geen fan ben van mojitos, wegens te munterig en ik ben geen fan van munt. Langs de andere kant weet ik ook dat ik behoorlijk van Piña Colada hou. Hoe kan het ook anders? Ananassap én kokosmelk. Oh ja, en, klein detail, rum.

Aangezien ik nog steeds geen alcohol drink, heb ik wel een oplossing gevonden voor het hele “ik vind dat wel lekker, maar het is tegen mijn principes om dat te drinken”-probleem. Ik en mijn principes ook altijd. Maar goed. De Piña Colada smoothie. Ik heb heel hard “Hell yeah!” geroepen toen ik het recept vond en daarna heb ik heel hard genoten van mijn non-alcoholische cocktail op basis van melk. Ik weet wat ik de rest van de zomer ga drinken. 😀

Zelf maken? Alright. Men neme:

 • 4 schijfjes ananas (vers = meer smaak, in blik = makkelijker)
 • ongeveer 50ml kokosmelk
 • ongeveer 75ml gewone melk

Men snijde de ananas in kleine stukjes. Men werpe alle ingrediënten in de buik van onze Filip, of in de buik van jullie blender die misschien niet Filip heet, en men mixe het geheel. Laat maar wat langer mixen dan gewoonlijk zodat alle stukjes ananas fijn gehakseld worden of hoe je dat ook moet zeggen. Ik heb proefondervindelijk ondervonden dat deze smoothie iets lastiger is om te drinken met een rietje, vooral als er nog stukjes ananas overblijven, dus goed hakselen en mixen is de boodschap.

Schol!

You Might Also Like

 • elisse

  jummie, ziet er lekker uit! zeker eens testen met een warm zonnetje op mijnen bol

 • elke

  Dank zij jou zit ik al heel de dag met het nummer dat begint met ‘If you like pina colada’ in mijn hoofd. ‘t Is eens iets anders dan neighbours. (ik ben trouwens te lui om te zoeken waar het krolleke boven de n staat)

 • Karen

  Die maak ik ook vaak, smaakt he! Soms maak ik ook warme chocomelk met wat kokosmelk in de winter

 • patty

  Goed idee, en het klinkt erg lekker! Bijkomend voordeel is dat DIT jou niet zal overkomen 🙂

 • Pin It on Pinterest