Uncategorized

WAAROM?!?

Ik had op de markt net een bakje frambozen gekocht en liep goedgemutst op weg naar huis. De zon scheen, ik had goed geslapen en hey, binnen een week komt Het Vriendje terug. Reden genoeg om goedgemutst te zijn. Ik liep een hollands koppel dat duidelijk op weg was naar het Begijnhof voorbij en wandelde op mijn gemak verder. Mijn voeten deden vrij veel pijn (oooh ja, Birckenstocks zijn toch zooo geweldig, not), dus moest ik het wat langzamer doen. Het was toen dat ik iemand achter me het woord “hema” hoorde zeggen. Heel toevallig had ik een zakje van de hema vast. Grinnikend dacht ik “Ha, die holanders hebben door dat er hier ook Hema’s zijn, dolletjes,”.

Maar toen hoorde ik het opnieuw. “Pssst… Miss Hema,” hoorde ik. Ik trok een bedenkelijk gezicht. Dat voorspelde niet veel goeds. Tot drie keer toe werd het herhaald en tot drie keer toe wist ik het te negeren. Vervolgens hoorde ik “Mooi weer vandaag hé?”. Oh lieve god. Iemand was tegen mijn rug aan het praten. Ge-fokking-weldig. Het was een mannenstem met een accent, maar niet dat van de buurman. De buurman zou mij ten eerste bij mijn naam aanspreken en ten tweede gewoon naast mij komen lopen om tegen mijn gezicht spreken. Deze kerel dus niet. Van binnen begon ik al te schreeuwen: “Waarom?! WAAROM?! WAAROM?!” en “Wat doe ik toch verkeerd?!” en “Waarom moeten volslagen vreemden altijd mij er uit pikken?! Waarom?!” (Vorig weekend in de GB nog aangesproken geweest door een Indiër die zich afvroeg of wat hij vast had body lotion was. Waarom dat niet gewoon vragen aan iemand van de winkel zelf?).

Op de hoek van een straat die ik moest oversteken, stonden twee oudere vrouwen de kerk op het Damiaanplein te bekijken. Ik bleef even staan en keek twee tellen langer dan gewoonlijk naar die kerk. Vervolgens stak ik het plein over en toen zag ik vanuit mijn ooghoek iets naast mij lopen. Ik moest niet eens op ooghoogte kijken. Nee. Ongeveer tien centimeter naar omlaag. Een aziatische kerel met een zonnebril. “Heyla,” zei hij en liep naast mij. Veel te dicht bij mij. Ugh. “Mooi weer vandaag hé,” zei hij opnieuw, gevolgd door nog een “Heyla”. Ik beet op mijn tong om hem niet in zijn gezicht toe te schreeuwen dat hij mij gerust moest laten of dat ik hem gewoon nog een kopje kleiner zou maken dan hij al was. Dus keek ik voor me uit en wandelde verder. Hij ging weer een meter achter mij lopen, maar er volgde nog een “Heyla,” of twee, drie. Geloof me, je voelt je op dat moment alles behalve op je gemak.

In plaats de straat naar mijn thuis in te slaan, besloot ik ondanks mijn pijnlijke voeten toch even een omweg te doen. In de Schapenstraat is er gelukkig een klein, gezellig verborgen winkeltje met een groot raam dat uitkijkt op de straat. Ik wilde het al een tijdje bezoeken en nu leek het me de uitgelezen kans. Dus stak ik de straat over, ging het winkeltje binnen en zag hoe die kerel nog even keek en dan toch maar verder liep. Ik haalde opgelucht adem.

Maar het wordt dus de hoogste tijd dat Het Vriendje terugkomt om gewoon ieder fokking moment naast mij te lopen, want dit is echt niet leuk. Ugh.

You Might Also Like

 • lucie

  Gewoon iets mompelen van “kluwpuaiwl xoichd aloiwh” en dan denken ze dat je zweeds bent ofzo 🙂

 • Bram

  Dan is het misschien goed dat ik niets gezegd heb toen ik je gisteren voorbij liep op de bondgenotenlaan, kwestie van niet te veel vervelende stalkers op 1 dag te hebben 😉

 • Kathleen

  @Bram: Ha! Ik heb je ook gezien. Ik herkende je van “ergens” maar ik wist niet van waar. Nu weet ik dus van waar. 😛

 • Kleine

  Bah, hatelijke mensen, zo van die aansprekers! Je zou toch denken dat een mens de hint wel begrijpt als je niet reageert.

 • Bram

  Jaja, van hier, en van feesboek alwaar ik u ook stalk 😉

 • Ladybird

  Het ergste als ze zien dat je niet reageert en u daarom bij uw arm vastpakken… Heb dat onlangs gehad, ik ben beginnen roepen, en gedegouteerd een winkel binnen gesprongen…

 • PB

  Gewoon iets mompelen van “kluwpuaiwl xoichd aloiwh” en dan denken ze dat je zweeds bent ofzo 🙂

 • Pin It on Pinterest