Uncategorized

En plots was het juni

Was ik de enige die vandaag op stond en dacht “Verdorie, we zijn al juni. Waar is de eerste helft van dit jaar naar toe?”? Ik heb twee keer naar mijn kalenderventje moeten kijken. Maar aangezien we nu min of meer halvewege het jaar 2009 zijn, wordt het tijd om even terug te blikken op mijn geweldige doelstellingen voor dit jaar. Ik moet toegeven, ze waren niet louter creatief. Het was en is op dat gebied een vrij inspiratieloos jaar.

 • Bibliotheek + 12 boeken
  De bedoeling was om me in te schrijven bij de bibliotheek van Leuven en twaalf boeken te lezen dit jaar. Intussen heb ik een bibliotheekkaart op zak, waar mijn naam verkeerd op staat en heb ik twaalf boeken gelezen. Meer zelfs al denk ik. Misschien moet ik de lat maar wat hoger zetten en er 30 van maken. Hier een overzicht van wat er tot nu toe al allemaal is gepasseerd:

  1. De Onschuld – Tracy Chevalier
  2. Vochtige Streken – Charlotte Roche
  3. Harry Potter en de Relieken van de Dood – JK Rowling
  4. Veronika besluit te sterven – Paulo Coelho
  5. De Appel – Michel Faber
  6. Nu ik dood zal gaan – Randy Pausch (aanrader van formaat)
  7. De ooievaars club – Imogen Edwards-Jones
  8. Soms mis je me nooit – Janneke Jonkman
  9. Komt een vrouw bij de dokter – Kluun
  10. Twilight – Stephenie Meyer (ik begrijp de hype nog steeds niet)
  11. Kitchen – Banana Yoshimoto
  12. De plek van de verloren dingen – Cecelia Ahern
  13. Grof Wild – Pieter Aspe
  14. Veel liefs – Cecelia Ahern

  Dat zijn er al twaalf. Woohoo! Tussendoor ook nog een poging gedaan een paar andere boeken te lezen, maar die spraken me niet echt aan. Ik denk dat ik halverweg “Lichtekooi” van Emma Donoghue pas heb gemerkt dat er echt geen knijt gebeurde. Dus… eens zien of we tot aan de 30 geraken. Dan ga ik toch wat sneller moeten beginnen lezen, want ik ben een trage lezer.

 • Met Het Vriendje een weekend naar Londen
  Ik zou dat graag in het najaar willen doen. In de herfst, als het van dat druilerig weer is en de bladeren je rond de oren vliegen. Tips voor hotels, B&B’s en zo zijn altijd welkom.
 • Een boek uitgeven via POD
  Ahum. Ik lees voornamelijk boeken momenteel. Het schrijven, dat laat nog even op zich wachten. Ik heb intussen wel een verhaal van een paar tienduizend woorden geschreven. Dat telt ook een beetje, toch? Toch?! Nee, eigenlijk is dat een opwarmertje. Wacht maar. Wacht maar!
 • Material girl spelen
  MP3 speler – check (een Stone ding geval van Creative, klein maar fijn)
  – Een scanner – nope
  – Een printer – nope
  – Een Nintendo DS en Professor Layton – check (and so worth it!)
  – Een drie in een wafel-croque mesjeu masjien-grill-ding – nope
 • Nog een wisper cursus volgen
  Ik kijk vol verwachting uit naar hun najaarcursussen
 • Fanny&Laura
  Veel en hard over nagedacht plus ik heb er met verschillende mensen over gesproken en ik vrees dat het gewoon niet rendabel is, tenzij ik stop met zo bescheiden, verlegen en angsthazerig te zijn en meer centjes durf vragen voor mijn knuffels, tekeningen, creatieve spulletjes,… Het blijft knagen hoor. Ik heb mezelf intussen gezegd dat het niet rendabel is, maar toch… toch… Het zou leuk zijn moest ik er iets mee kunnen doen.

Zo. Het gaat dus vrij goed. Hoe gaat het met jullie doelstellingen? Al vijfentwintig kilo afgevallen? Al gestopt met roken? 😉

You Might Also Like

 • elke

  Ik heb vooral de indruk dat ik 25 kilo bijgekomen ben ipv afgevallen. Maar in werkelijkheid zijn het er maar twee. En toch: ze tellen.
  Ik heb de priemgetallen-hype gevolgd en het is een aanrader. Buiten het einde dan een beetje, dat is me een beetje te open.

 • boskabout

  Hmmm, die 25 kilo zijn er 7 geweest, maar ondertussen maar 3 meer. 🙁 Maar dat sportief zijn lukt meer en meer. 🙂

 • Linn

  Was vochtige streken van Roche de moeite?

 • Greet

  Proficiat! Ik heb het maken van voornemens allang gestaakt aangezien ik toch niet in staat ben ze naar behoren uit te voeren.

  Wat Fanny&Laura betreft: zul je niet sowieso altijd knuffels, tasjes, dingetjes, … blijven maken, en zul je na een eindje niet zo iets hebben van, wat moét ik met al die spullen? Op zich is het misschien niet rendabel maar als je die dingen toch liggen hebt kun je ze net zo goed verkopen, toch? Ik vond/vind Fanny&Laura sowieso een zeer hip idee 🙂

 • Kathleen

  @Linn: Zeker de moeite, maar het is absoluut geen boek voor tere zieltjes. Sommige dingen worden zeer… uhm… plastisch omschreven.

  @Greet: Die spulletjes blijven inderdaad liggen. Het punt is vooral dat als je wil beginnen verkopen je eigenlijk een zelfstandigen statuut in bijberoep moet bekomen en de kosten die daaraan zijn verbonden, zorgt er voor dat de verkoop van een paar knuffels of tassen, eigenlijk te niet gedaan zou worden. Da’s best wel frustrerend, maar sja, ik zou Fanny&Laura echt wel serieus willen doen moest ik het doen.

 • Kimmi

  Interessant boekenlijstje. ‘k Zal er eens een paar uit pikken om te lezen – te beginnen met je aanrader van formaat 😉

  Met Fanny&Laura zou ik toch ook iets doen hoor! Je bent zo creatief – keuze genoeg om vanalles mee te doen. Knuffels, tassen, web lay-outs, kaartjes, tekeningen, .. Je mag daar best wel iets voor vragen 😉

 • boskabout

  @Kimmi het probleem is dat de fiscus achter je hielen komt zitten. Zelfs gratis doen kan een probleem worden, zie maar wat Bruno Lowagie van iText is overkomen (vanaf hier: http://www.lowagie.com/maand.php?year=2009&month=5 )

 • Kimmi

  Als je vooral voor particulieren af en toe wat doet moet je eens info vragen over bijberoep met vrijstelling van btw. Ik overweeg momenteel om dat te doen. Kleinschalig en toch officieel en je kan er wel voor zorgen dat je met zo’n klein bijberoep geen belastingen & sociale bijdragen moet betalen.

 • Pin It on Pinterest