Gebeurd

Zombie

Ik ben niet echt hitte bestendig. Tot vijfentwintig graden gaat het wel. Daar boven wordt het moeilijker en laat het nu net de afgelopen week steevast net zevenentwintig graden of ietsje meer zijn. Met als gevolg dat ik er een beetje als een halve zombie bij loop. Ik smeek nog net niet achter hersenen, maar een beetje slaap zou wel fijn zijn.

Gisterenavond kroop ik, naar mijn doen, vrij laat in mijn bed. Het was al na twaalven. Ik had mijn raam wagewijd open gezet en ik voelde een fris briesje de kamer binnen komen. “Mooi zo,” dacht ik, draaide me op mijn zij en viel in slaap. Om vervolgens rond kwart voor vier terug wakker te worden. Ugh. Het was nog steeds belachelijk warm in mijn kamer en door het open raam scheen wel heel erg veel licht binnen. Zoveel dat ik er niet door kon slapen, want, laat ik hier in even duidelijk zijn, met licht kan ik niet slapen. Ik heb afgezien tijdens de midzomerdagen in IJsland, believe you me. Dus zette ik het raam op kip, sloot het gordijn en begon een wedstrijdje plafondstaren dat ik zonder enige moeite won.

Net toen ik de slaap bijna weer te pakken had, kwamen zij, de ongedierte des duivel. Zij! Een leger muggen. De een zat op mijn linkerbeen, de ander zoemde aan mijn rechtoor, nog een derde probeerde mijn rechter neusgat in te vliegen en een vierde die besloot dat mijn bovenbenen er wel vrij sappig uit zagen. Uren aan een stuk heb ik mezelf zitten verdedigen tegen hun wapens en hun genadeloze woede. Ik stak zelfs oorstopjes in zodat ik dat onmenselijke, treiterige gezoem niet moest horen.

Uiteindelijk viel ik bij het opkomen van de zon weer in een lichte slaap die na een uur al weer verstoord werd door mijn oh zo dierbare wekker. Ach ja, een herkenbare situatie voor velen rond deze tijd van het jaar waarschijnlijk. Geef mij dan toch maar zo’n druilerige zomer als vorig jaar hoor. Toen zag ik er teminste niet uit als een slappe, inspiratieloze en afgepeigerde zombie en voelde ik me evenmin zo.

En ja, ik verwacht nu van heel bloggend Vlaanderen en omstreken interessante tips en trucjes tegen a/ muggen b/ te warme kamers waarin je moet slapen. De comments zijn daar. Leef u uit! 😉

You Might Also Like

 • vleervlinder

  ik heb ook een te warme kamer maar helaas geen goeie tip, ik ben vannacht in de tent gaan liggen om af te koelen en ik heb NIET geslapen 😉

 • Kathleen

  Haha… aan in een tent slapen heb ik ook al gedacht, maar dan wel om in de koelte van de nacht daadwerkelijk te slapen. 😀

 • Greet

  Verschrikkelijk, ik kan er ook écht niet tegen! Tegen de muggen, de hitte, het licht, … Argh! Vandaag geen voet buiten gezet (behalve deze morgen en daarstraks eventjes) en het heeft mij eens deugdgedaan, maar de nachtrust blijft veel te wensen over te laten. Ik leef met je mee!

 • elke

  hier staat alles open maar het helpt niet meer. Ik heb vannacht wel goed geslapen want had met een vriendin lichtelijk teveel wijn soldaat gemaakt. Ik was alleen wel nog draaierig vanmorgen. En de muggen waren er ook niet, lusten blijkbaar geen alcohol. Is dat een goeie tip?

 • boskabout

  Zorg dat er geen warmte in je kamer komt. Gordijnen overdag dus toe en je venster op een kier (zodat de warmte gevangen tussen gordijn en glas naar buiten kan). Vanaf 21 uur kunnen de vensters volledig open om eventueel nog verder af te koelen (vroeger moet je niet proberen, warmte gaat nu eenmaal koelere plaatsen opwarmen – een wet van de thermodynamica).

 • Mike

  Een licht briesje veroorzaakt door een ventilator kan een beetje verkoeling brengen. Daarnaast hebben muggen het moeilijk met die bewegende lucht boven je… Maar dan moet je wel kunnen slapen met dat beetje lawaai.
  Maar wil je helemaal weg zijn dan is hooikoortsmedicijn behoorlijk efficiënt. Mijn ogen en neus zijn opgedroogd, en ik was deze morgen dus niet uit mijn bed te krijgen!

 • Goofball

  verduisterende gordijnen, een vliegenraam en een antimuggen stopcontact?

 • hoow

  Een pot citroenmelisse op je vensterbank.
  Voor het slapen gaan geef je die plant nog even een knuffel en die heerlijk frisse geur houdt alle ongedierte op afstand.

  Ik zet ‘s avonds alle ramen boven wijd open en doe ze dan in mn kamer weer dicht voor het slapen gaan.

 • priegelaar

  Een hor is een goedkope oplossing om én je raam helemaal open te zetten én de muggen buiten te houden.

 • AnamCara

  Van mij krijg je medeleven, bákken medeleven, *geeuw*

 • lucie

  Een nat washandje op je voorhoofd leggen houdt je hoofd koel. Slapen onder een fris lakentje, en veel deet opsmeren en slapen met het raam open.
  En overdag: waterballonengevecht! 🙂

 • Werkmens

  Tegen de warmte: Je neemt de vlieger naar San Francisco, huurt een wagen om naar Death Valley te rijden. Sta daar in de schaduw (40 graden), daarna in de zon (50-55 graden) en kom dan terug naar België. Het zal hier net een frigo lijken 🙂

  Tegen de muggen: Maak ook een tussenstop in Yosemite National Park. Sta daar stil en zie de muggen rond je dwarrelen. Daarna zal het hier voelen alsof er helemaal geen zijn.

 • Pin It on Pinterest