Uncategorized

En dan win ik eens iets…

Een paar weken geleden kondigde ex-semi-klasgenoot Valérie aan dat ze op haar site Chickflick.be een wedstrijd deed. Ze deelde gratis duotickets weg voor de film Ghosts of Girlfriends Past. Een zeemzoete Hollywoodfilm, maar ach, gratis naar de film is gratis naar de film. Dus zette ik mijn beste beentje voor en stuurde haar een mail met de antwoorden op de wedstrijdvragen. Twee weken geleden ontdekte ik de tickets in de bus. Yuy! Gewonnen! Ik die (bijna) nooit iets win! Ha! Valérie schreef dat de film vanaf 1 juli in de bioscopen te zien was en op de tickets stond dat ze niet geldig waren op zaterdag, zondag en feestdagen.

Dus besloten vriendin N. en ik vandaag naar de film te gaan. We hadden intussen de site van de Kinepolis al enkele keren gecheckt en hadden gisteren de film er nog op zien staan, maar vandaag niet meer. “Vreemd,” mailden we elkaar, “Misschien een foutje bij Kinepolis, een jobstudent die een foutje heeft gemaakt,”. We besloten, koppig als we zijn, toch even een kijkje te gaan nemen bij de complexen zelf nadat we eerst onze innerlijke mensch hadden gevoed. Aan de filmzaal stonden uiteraard massa’s volk aan te schuiven om naar Brüno te gaan kijken en wij besloten mee aan te schuiven aan de kassa om toch even te horen hoe het zat en of we eventueel een andere film konden binnenglippen met die tickets.

“Nee, sorry, dat gaat niet met die tickets,” zei het meisje aan de kassa.
“Maar dat kan toch niet dat jullie maar een week een film hebben gespeeld?” vroeg ik verbijsterd.
“Tsja, het is zomer, dan komt de ene film na de andere uit. Ice Age zal ook nog maar twee weken te zien zijn want daarna komt Harry Potter uit,”
“Ice Age nog maar twee weken?!” herhaalde ik geshockeerd.
“Sorry, ik kan voor de rest niets doen,”

Tsja. Dus eigenlijk had ik zeven dagen de kans gehad om de film te gaan zien, waarvan ik er twee niet mocht (zaterdag en zondag). Maar uiteraard geven wij niet op. Oh nee, meneer. Er is nog steeds de Utopolis in Mechelen waar ze beseffen dat het misschien niet zo’n slecht idee is om films langer dan een week te draaien. En ok, misschien hebben ze daar ook wat meer zalen, want het is bekend dat Kinepolis Leuven met een zalengebrek kampt (in Gent, Hasselt, Brugge, Antwerpen en Brussel spelen ze de film bijvoorbeeld nog wel). Maar dan nog… Op naar de Utopolis in Mechelen!

You Might Also Like

 • Valérie

  Oh booh voor Kinepolis! Ik hoop dat ze hem in de Utopolis toch ook nog even blijven spelen want ik moet men eigen ticketjes ook nog opdoen en de eerstvolgende week heb ik al zeker geen tijd…

  Maar what the hell, zelfs Ice Age maar 2 weken spelen? Blasphemy!

 • Bram

  Kinepolis zuigt harige aars. Schandalig duur (4EURO VOOR MALTESERS?!), slecht en heel beperkt aanbod, belachelijk zetelsysteem, veel te veel reclame, soms pauze’s tijdens de films ondanks hevig protest, en ga zo maar door. Nee, ik hou niet van die mensen!

 • StijnD

  @bram: en dan gaan ze wenen dat mensen films gaan downloaden om niet naar de cine te hoeven.

 • yab

  Ja, ik erger mij er ook altijd aan dat films in Leuven zo kort spelen. Brussel is ook een uitwijkmogelijkheid. Hebben we al een paar keer gedaan als we de film echt wilden zien. Jammer dat de verhuisplannen naar de Kop van Kessel-Lo niet doorgegaan zijn.

 • I wuvs joe

  […] No way José. Dus ben ik die maar in good ‘ol Studios gaan zien. Daarna was er het gedoe met de vrijkaarten voor Ghosts of Girlfriends Past, een film die slechts ZES dagen speelde in Kinepolis Leuven. Yup. Logisch. En dan nu dit. Hoe in […]

 • Pin It on Pinterest