Gemaakt

De gepimpte schoendoos

dsc_0642

Af en toe koop ik zoals elke normale mens wel eens schoenen en die schoendozen, die blijven dan rondslingeren in mijn kamer. Meestal bevinden ze zich ergens onder mijn bed of in de kast, al naargelang, want wie wil er nu zo’n schoendoos open en bloot in het zicht hebben staan? Sommige van die dozen zien er leuk uit, maar lang niet allemaal. Zo had ik een rode schoendoos rondslingeren en rood is absoluut niet mijn favoriete kleur. Dus pimpte ik die schoendoos eventjes. Het resultaat mocht er best wezen. Gevolg? Er staat nu een schoendoos pal in het zicht en ik heb extra opbergruimte in mijn kamer (altijd handig).

Zelf proberen? Ok!

Wat heb je nodig?

 • een schoendoos… obviously
 • een schoon papiertje bijvoorbeeld inpakpapier van de Hema
 • lijmspray ook te verkrijgen bij de Hema of in de betere hobbywinkel
 • houtlijm ook te verkrijgen bij de Hema (ze hebben daar veel soorten lijm :D)
 • een schaar
 • een lat als je geen rechte lijnen kan knippen en misschien ook een potlood om die lijnen eerst te trekken
 • een goed verluchte ruimte


Zo ga je te werk

 1. Knip een stuk papier uit voor het deksel van de schoendoos en een voor het onderste deel van de doos. Zorg dat je de delen er ruimschoots kan in inpakken.
 2. Bespuit de onderkant van de doos en de bovenkant van het deksel met de lijmspray en plak deze alvast ongeveer in het midden van de stukken papier die je hebt uitgeknipt.
 3. Bespuit een zijde met de lijmspray en plak het papier er tegen
 4. Knip de het overtollige papier aan de zijkanten van die zijde weg en vouw het papier bovenaan de rand naar binnen toe.
 5. Herhaal voor alle zijdes
 6. Bespuit de bovenkanten van de doos en het deksel met lijm en plak de randjes aan de binnenkant vast
 7. En nu is het tijd om de handen vuil en vooral plakkerig te maken. Om de hoekjes etc. af te werken, neem je wat houtlijm op je vinger en wrijf je het papier in zoals jij het wil. Plakkerig maar efficient.

Eigenlijk gewoon belachelijk simpel, maar het geeft een leuk resultaat. Een zien of ik nog wat schoendozen vind zodat ik er verschillende bovenop mijn kast kan zetten. 😉

You Might Also Like

 • Ladybird

  Inderdaad heel mooi! Jammer dat ik twee linkerhanden heb… En dat is een understatement (ik heb er maar twee, maar ze zijn héél links).

  De Hema is echt wel een leuke winkel… Ik heb al een massa schoolspullen gekocht, gewoon omdat ze mooi waren :p. Ik moet de komende vijf jaar geen stylo’s meer kopen…

 • Twinkeltje

  Als ge niet genoeg dozen hebt om u mee uit te leven, moogt ge anders altijd mijn collectie ook komen pimpen 🙂

 • Pin It on Pinterest