Gegeten

Juice Deluxe: Smoothies in Leuven

Ik ben gek op smoothies. Af en toe wordt er hier zelf eentje geblend, maar soms is het gewoon leuker als iemand anders ze voor je blend. Vroeger was er vlakbij het Fochplein in Leuven De Fiere Magriet, een smoothiebar waar je ook terecht kon voor koffie en een kleine snack tussendoor. Jammergenoeg hing er enkele maanden geleden plots een “te huur” papiertje op de deur. Het pand zelf was volledig leeggehaald. Jammer, want ze hadden daar best wel lekkere smoothies en de bediening was zeer vriendelijk. De stoelen en banken die er stonden waren dan weer net een beetje te hard. Dus gedurende een aantal maanden zaten we zonder smoothiebar in Leuven. Dramatisch.

Maar daar is gelukkig sinds kort verandering in gekomen. In de Tiensestraat, even verder dan het Fochplein, vlakbij de soepbar, zit er een nieuwe smoothiebar: Juice Deluxe. Je kiest uit een ruime keuze sappen en smoothies met allerlei exotische namen zoals Aladin’s Paradise of Caribien Hero en die worden dan voor je ogen geblend met diepgevroren fruit, vers sinaasappelsap en yoghurt. Je krijgt een zeer grote hoeveelheid van het heerlijke goedje in een grote beker mét een rietje (zeer belangijk!). Er is een kleine bar voorzien in het pand zelf, maar hieraan kunnen slechts drie mensen zitten. Jammer, want het interieur is het bewonderen waard (dat behangpapier! Schitterend!). De prijs-kwaliteit-kwantiteit is zeer goed. Voor een smoothie van 44cl betaal je 3,70€ wat zeer goed meevalt.

Dus, als je in Leuven aan het shoppen bent en je hebt opeens een aanval van dorstigheid, spring dan even binnen bij de Juice Deluxe. En nee, ik krijg geen grote hoeveelheden smoothies om dit te schrijven. Helaas. Maar ze maken daar lekker smoothies en ik wil niet dat Leuven opnieuw zonder smoothiebar komt te zitten. Dus… met z’n allen daarheen! 😀

You Might Also Like

 • Lien

  Ik zag het laatst ook! Hoera!!

 • Goofball

  In de Diestestraat , aan de hoek met de Vanden Tymplestraat, is er een koffie/smoothie bar die ik wel goed vind. Het is wel enkel take-away dus je kan er niet gaan zitten. Deze zomer hebben hun smoothies mij toch meermaals gesmaakt !

 • Kathleen

  @Goofball: Aha! Bedankt voor de tip! Ik zal die ook eens gaan uitproberen. 🙂

 • Nieuwe smoothiebar in Leuven

  […] Lees ook wat Kathleen ervan vond. […]

 • Cindy

  Ben er ook al een paar keer gestopt, de smoothies zijn er altijd supervers en lekker, goede prijzen en heel vriendelijk personeel. Ben blij dat Leuven eindelijk ook terug een smoothiebar heeft.

 • Pin It on Pinterest