Uncategorized

NaNoWriMo 2009

Het is binnen enkele weken weer zover: NaNoWriMo, National Novel Writing Month, die ene maand in het jaar wanneer je je opsluit in je kamer en schrijft, schrijft, schrijft, schrijft en nog meer schrijft tot je er bij neer valt. Vorig jaar nam ik al deel aan deze uitdaging en ik ben van plan dat dit jaar weer te doen en het nogmaals tot een goed einde te brengen. Een roman van vijftigduizend woorden in een maand schrijven, het lijkt onbegonnen werk, maar het is eigenlijk eenvoudiger dan het klinkt… Toch als je een plot hebt waarmee je alle kanten uit kan. Ik ben er vorig jaar in geslaagd het aantal woorden bij elkaar te krijgen en dat terwijl ik even doodleuk een weekje in Praag heb doorgebracht waar ik geen een enkel woord heb neergepend.

Vorig jaar was het een semi-biografisch-chicklit-romantische-toestand-geval. En hoewel ik de vijftigduizend woorden heb gehaald, is het verhaal nooit afgeraakt. Dat is uiteraard het gevaar van een maand lang niets anders te doen dan schrijven. Na een tijdje ben je het wel eventjes beu. En komaan, chicklit-romantische-toestanden, daar zijn er al meer dan genoeg van. Dus dit jaar wordt het iets anders. Iets helemaal anders. Ik ga mij wagen aan sci-fi.

Ik herhaal het even zodat jullie het kunnen laten bezinken: ik ga mij wagen aan sci-fi. Science fiction. Je weet wel, aliens, ufo’s, laserpistolen, dat soort toestanden.

Er zit een verhaal in mijn hoofd dat eigenlijk voornamelijk getriggered werd door enkele gebeurtenissen in de actualiteit. Dus het speelt zich af in de nabije toekomst. Het verhaal begint in februari 2010 en loopt verder tot het einde van dat jaar. Zo ver ben ik al. De grote lijn van het plot is er, maar voor de rest heb ik nog geen personages, nog geen overzicht van wat er per hoofdstuk gebeurt,… Maar daar maak ik mij allemaal eventjes geen zorgen over. November is nog ver weg en vorig jaar heb ik daar ook niet al te veel tijd in gestoken.

Voor zij die ook wat schrijfkriebels hebben, check de site voor meer informatie. Uiteraard zullen er hier af en toe wel wat updates verschijnen, maar net als vorig jaar plaats ik mijn verhaal hier niet tenzij ik er tweehonderd procent tevreden over ben (ha, alsof dat ooit gebeurt! :P).

You Might Also Like

 • Lime

  Wat me eraan doet denken dat ik eigenlijk wel zo heel graag een klein beetje toch wel veel zin heb om dat eerste verhaal eens te lezen 🙂

 • Sanne

  Ik ben nu wel heel benieuwd. Als een afstudeerscriptie ook mee mag doen aan NanoWrimo dan doe ik komende maand ook mee 😉

 • Gwendolyn

  Ik heb dit jaar ook eigenlijk wel zin om het eens te proberen, gewoon benieuwd wat eruit komt! 🙂

  Succes!

 • Pin It on Pinterest