Gebeurd

Poppenkast spelen!

Ik stootte er op terwijl ik wat aan het rondneuzen was naar fijne poppentheatergezelschappen in het Vlaamsche land. Een cursus figuurtheater voor beginners bij Het Frimament in Mechelen. Ik herhaal: een cursus figuurtheater voor beginners! Ik ben gek op figuurtheater. Stiekem ben ik gewoon gek op theater. Punt. Maar figuurtheater is toch iets apart en eigenlijk zou ik dat ook graag zelf kunnen. Ik sta zelf niet graag op de planken, dat is intussen wel al duidelijk geworden, maar met een “pop” op de planken staan, dat ligt me wel… denk ik, want ik heb er geen échte ervaring mee.

Uiteraard zijn er wel de momenten dat ik een handpop te pakken krijgt. Het maakt niet uit wat voor een, ik begin spontaan gekke stemmetjes na te doen en mensen lastig te vallen. De laatste keer was in de speelgoedwinkel The Grasshopper in Leuven, toen ik er rondliep met mijn zus. Een pracht van een pop hing daar en mijn eerste reactie was: “Is dat een handpop?!”. En jawel, het was niet gewoon een pracht van een pop, maar een pracht van een handpop . Tot mijn zus haar grote spijt begon ik haar te achtervolgen, met de pop op mijn hand en gaf ik hem een vrij hyperactieve persoonlijkheid. Daarna hing ik hem met veel spijt in mijn hart terug in het rek waar ik hem gevonden had.

Jammer maar helaas is de workshop bij Het Firmament al begonnen en sja, ik heb toch al een andere cursus in het verschiet. Kinderboeken maken. Ook een leuke cursus uiteraard. Daar niet van. Maar volgend jaar, oooh volgend jaar!

You Might Also Like

Pin It on Pinterest