Gebeurd

Vooropening boekenbeurs

De papa van Het Vriendje heeft een stand daarginds op de Boekenbeurs en daardoor waren we uitgenodigd op de feestelijke vooropening. Ik had verwacht dat er een beetje minder volk zou zijn, maar niets was minder waar. Er was volk, veel volk. Voornamelijk veel bekend volk, hoewel ik niet zo heel erg goed ben in BV spotting. Ik ken namelijk nauwelijks BV’s, dus dat gedeelte liet ik een beetje aan me voorbij gaan.

Nadat we de papa van Het Vriendje hadden voorzien van een paar boterhammen en propere kleren, konden we op ontdekking gaan. Vier gigantische zalen vol boeken, wat wil een mens meer? Bij Clavis stonden we stil om in de kinderboeken te neuzen en naar de prentjes te kijken. Uiteraard floepte ik er toen uit “volgend jaar sta ik ook op de boekenbeurs!”, maar ik vermoed dat het niet zo’n vaart zal lopen. Daarna bestormden we de stand van Boekhandel Johannes waar Het Vriendje zijn gading vond. Intussen deed ik aan mensjes-kijken en ik moet zeggen, op die stand stonden heel wat interessante mensen. We gingen verder, dronken hier en daar een glaasje fruitsap, spotte Marc Reynebeau en pakten heel veel boeken vast. Ik vond ergens tussen de studieboeken een boek terug dat ik ooit vanbuiten had moeten leren tijdens mijn jaren aan de KHM en even later ontdekte ik de goedkope pocketboeken bij VanHalewyck.

En nog later stonden we voor een rek waar enkele boeken van Juliet Marillier stonden op te prijken. Een meisje pakte elk mogelijk boek van de schrijfster vast en ik wilde haar doodgraag zeggen: “Neem Wildewoud, als je nog nooit iets van haar hebt gelezen is dat echt het beste boek,”. Maar uiteraard deed ik dat niet. We keken toe hoe ze gedurende vijf minuten elk boek vastpakte, de achterflap las, het boek terug wegzette, terug pakte,… Uiteindelijk liep ze zonder boek verder. Jammer.

Toen we weg gingen bedacht ik me dat Luipaard had laten weten dat ze  ook op de opening zou zijn. Dus gingen we nog even langs de stand van Proxis om ‘dag’ te zeggen en daarna verlieten we het pokkeheet gebouw. Want ja, het was daar pokkeheet. Dus, voor mensen die binnenkort even naar de Boekenbeurs willen gaan, een goede raad: doe een t-shirt aan.

Mijn aanwinsten van de avond? Het huis met de geesten van Isabel Allende en Courtisane van Dora Levy Mossanen.

You Might Also Like

  • LJ

    Het huis met de geesten is prachtig! Lees je zó uit!

  • elke

    Je mag dat zeggen aan mensen, wat ze moeten nemen. Ik zou dat heel tof vinden maar ik was daar niet. Heb vandaag nochtans gedacht om nog een keer te gaan want ik vind de boekenbeurs wel fijn om rond te lopen.

  • Pin It on Pinterest