NaNoWriMo

Wie schrijft, die blijft

Dit jaar is november de schrijfmaand bij uitstek. Niet alleen doe ik mee aan NaNoWriMo, ik ben ook weer begonnen aan een schrijfcursus bij Wisper. Gisteren was de eerste les van Kinderboeken: een prentenboek maken. Het is de bedoeling dat we op het einde van de cursus een bundel met verhalen en illustraties van alle cursisten gaan samenstellen en die dan uitgeven via Publishing On Demand. Maar voor we daaraan beginnen gaan we weer veel mogen schrijven én deze keer mogen we ook prutsen met allerlei soorten illustratietechnieken: verven, collage, stempelen,… Met andere woorden, ik ga mij serieus uitleven de komende dinsdagavonden.

En dan is er nog NaNoWriMo. Hoe het daarmee gaat? Goed, maar niet zo goed als vorig jaar. Vorig jaar had ik op dag een meteen al tienduizend woorden en ik moest heel wat schrijven omdat ik een week naar Praag ging. Dit jaar gaat het allemaal wat rustiger. Ik schrijf tweeduizend woorden per dag en er zijn al dagen geweest dat ik maar een paar honderd woorden er uit geperst kreeg of zelfs geen. Het verhaal is wel boeiender dan vorig jaar. Vind ik dan toch. Het is een science fiction “what if” scenario. Het speelt voornamelijk in op de controverse rond het griepvaccin, dus ik moet maar gewoon even op het internet rondsurfen en ik heb weer genoeg materiaal om aan mijn verhaal toe te voegen.

Een overzicht:
 • Aantal woorden geschreven: 25104
 • Aantal woorden nog te schrijven: 24896
 • Aantal tekens zonder spatie:116600
 • Aantal tekens met spatie: 141397
 • Aantal pagina’s in Times New Roman 12pt: 36
 • Aantal hoofdstukken: 3

Het verhaal in Wordle vorm (kunnen jullie meteen meegenieten van al mijn stopwoordjes 😉 )

wordle

You Might Also Like

 • vleervlinder

  Edelbrecht? 🙂

 • Ilse

  Leuk dat jij ook meedoet aan nanowrimo! Heb hetzelfde als jij, vorig jaar ging voor mijn gevoel ook beter, en ook ik lijk het dit jaar boeiender te vinden! heel veel succes nog! 🙂

 • Pin It on Pinterest