Gebeurd Uncategorized

Agenda 2010

Ik ben een lijstjesmaker. Ik geef dat eerlijk toe. Ik maak ze in mijn hoofd als ik onder de douche sta, vlak voor ik ga slapen, als ik opsta, bij het ontbijt, als ik aan het koken ben, als ik op weg ben naar het werk,… Eender waar. Ik maak ze. En soms schrijf ik ze ook op, zodat ik kan nagaan wat ik nog allemaal moet doen die dag of de volgende dag of de week daarop of tijdens die maand. Het komt er dus op neer dat ik heel veel blaadjes en kleine notitieboekjes op mijn bureau heb liggen, allemaal gevuld met to-do-lijstjes en allerhande andere soorten lijstjes. Lijstjes voor kerstkadootjes bijvoorbeeld.

2010 planner

Een tijdje terug stootte ik op een agenda voor 2010 gemaakt door Laurel Denise. Het boek is zo gemaakt dat je altijd de maand in kalenderoverzicht behoudt met daarnaast een weekoverzicht en een dagoverzicht. Dan heb je wat plaats voor doodles, bedenkingen, telefoonnummers en wat nog niet en dan heb je nog plaats voor een maandelijkse to-do-lijst. Je slaagt het boek open bij een maand en in een oogopslag zie je alles. ALLES.

2010 planner linkerpagina 2010 planner Rechterpagina 2010planner extra's

Ik vond dat geniaal. Dat is hoe een agenda moet zijn.

Maar uiteraard bleef ik lang twijfelen of ik hem wel moest kopen, want ik en agenda’s dat is eigenlijk niet zo een goede combinatie. In januari begin ik er mee en tegen de tweede week van januari gooi ik die dingen al weer op zij en gebruik ik iets anders om mijn leven enigzins te plannen, mijn geheugen bijvoorbeeld. Of tegenwoordig Google Calendar. Langs de andere kant, Google Calendar gebruiken om je to-do-lijstjes in te gooien (yup, zo gaat het momenteel) is ook niet echt praktisch.

Uiteindelijk zwichtte ik en nu ligt hij hier. Die mooie agenda. Die grote overzichtelijke agenda die zo mooi is gedesigned en ik kan niet wachten tot het 2010 is.

You Might Also Like

 • Lime

  Heee die is supermooi!

  Ik kom straks nog wel eens kijken naar die agenda als ik nog eens boven geraak 🙂

 • Marnik

  Google Calendar als kalender, en todo’s en andere lijsten in Gmail met Tasks: http://gmailblog.blogspot.com/2008/12/new-in-labs-tasks.html

 • Kathleen

  @Marnik: Zo ga ik inderdaad al te werk, maar ik vind dat ik er te weinig in kwijt kan, vooral op gebied van “wat wil ik deze maand doen” en dat soort dingen. Je hebt nooit een overzicht van alles in een oogopslag en dat is wat wel het geval is bij deze agenda. Vandaar mijn keuze daarvoor.

  Plus het ziet er mooier uit. Ha! 🙂

 • lucie

  Books I’d like to read: De eenzaamheid der priemgetallen. Ik vond het prachtig, en ik ben vrij zeker dat jij dat ook zal vinden.

 • tricky

  wat ziet die er heerlijk makkelijk uit!
  ik heb er helaas al een andere (als ik nu nog es wist waar ik die gelegd had hé!)

 • Lies

  Waar heb je die gevonden? Ik vind ze niet terug op die website… 🙂

 • Fielosophie

  Je had hem ook perfect in een Kerstcadeaulijstje kunnen zetten hé :o)

 • Kathleen

  @Lucie: ik zet hem op mijn lijstje… 😀

  @Lies: Amazon is uw vriend!

  @Fielosophie: ik maak kerstkadolijstjes met daarop wat ik aan andere mensen wil geven. Zelf heb ik absoluut geen idee wat ik wil vragen, dus dat lijstje is behoorlijk leeg. Dat komt waarschijnlijk omdat ik dingen die ik mooi vind, meestal gewoon mezelf cadeau doe. Ha!

 • Pin It on Pinterest