Gedacht

Een onrealistisch lijstje

Het is weer die tijd van het jaar. Die tijd van het jaar waar je aan iedereen moet laten weten wat je het liefst van al in een mooi papiertje onder de kerstboom zou terugvinden. Eerlijk gezegd weet ik het dit jaar niet. Ik kan geen “voorwerpen” noemen die ik echt echt echt echt wil of nodig heb (buiten een zitbal, want zitballen zijn cool en goed voor mijn arme rugje). Als ik iets wil of nodig heb, dan koop ik dat toch zelf. Zo zit ik in elkaar. Geduld is een woord dat niet in mijn woordenboek staat. Ik heb wel een kerstlijstje gevuld met dingen die je niet kan geven. Een onrealistisch kerstlijstje. Daar staat op:

 • Een eigen plekje waar ik samen met Het Vriendje kan samenwonen. Het Vriendje en ik, onze relatie, dat zit wel snor, maar we hebben een probleem genaamd “afstand”. Hij woont in Lier, ik in Leuven. Tijdens de week zien we elkaar niet. Tijdens het weekend zien we elkaar constant. Heel dat gedoe van altijd één iemand die zijn spullen moet inpakken, drie kwartier op de trein zitten, in een bed slapen waarmee je niet helemaal vertrouwt bent, je hobby’s niet kunnen uitoefenen omdat een naaimasjien en alle bijbehoren meesleuren niet al te evident is,… Dat komt me stilletjes aan serieus de keel uit.
 • Aan het bovenstaande verbonden: werk voor Het Vriendje. Lang leve de crisis en zo. Het is echt een klucht aan het worden. Hij solliciteert en wordt afgewezen omdat hij te weinig ervaring heeft. Ja, als niemand hem enigzins de kans geeft om ervaring op te bouwen, hoe wil je hem daar dan op aannemen?! Idioten. Soit. En hij is jammergenoeg niet de enige in deze situatie. Er wordt dus gewacht tot hij werk heeft om een eigen plekje te gaan zoeken. Wachten. Wachten. Wachten.
 • Een goede nachtrust. De laatste tijd mag ik al tevreden zijn als ik vier uur slaap krijg. Vier uur slaap is niet echt veel en zorgt er voor dat je niet al te best functioneert in het dagelijkse leven. Wat de oorzaak er van is? Moest ik dat eens weten he. Ik weet dat ik zeer licht en onrustig slaap de laatste tijd. Het onnozelste maakt me wakker: een ambulance in de verte, een huisgenoot die naar de wc gaat in het midden van de nacht,… Het begint echt verschrikkelijk te worden. Mijn leven speelt zich af in een soort vage mist. Plezant is iets anders.
 • Energie. Dit gaat een beetje samen met het vorige. Het lijkt alsof al mijn energie wordt weggezogen uit mij. Ik kan me door mijn werkdag slaan, maar daarna ben ik leeg. Verschrikkelijk vind ik dat.
 • Tijd. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik wil zoveel doen, zoveel lezen en leren, zoveel zien en ik heb precies nooit tijd. Nogthans heb ik geen volgeboekte agenda. Het komt er gewoon allemaal niet van. Verschrikkelijk vind ik dat. Om het even te kaderen: de laatste keer dat ik Odette heb gebruikt, was in augustus, tijdens mijn vakantie toen. Yup. Zo erg is het. Maar vandaag heb ik haar nog eens boven gehaald en heb ik mijn excuses aangeboden. Ze heeft die gelukkig aanvaard.
 • Wereldvrede. Geen honger op aarde. Drinkbaar water voor iedereen. Educatie voor iedereen. Geen ziektes meer op aarde. Het gat in de ozonlaag dat op mysterieuze wijze verdwijnt. Dat soort dingen ook allemaal. Uiteraard.

Dus… ja. Als iemand daarmee kan helpen, geef een gil, want ik weet het zelf niet zo goed. Tot dan blijft er “zitbal” op mijn kerstlijstje staan. Ik denk dat ik veel zitballen ga krijgen dit jaar. 😛

Nog iemand die onrealistische kerstlijstjes heeft?

You Might Also Like

 • Sil

  Ik kan u misschien wel een tip geven voor uw nachtrust:

  de firma variphone (en er zullen er nog wel zijn) maakt oordoppen op maat met aanpasbare filters. Een van de filters die ze daarbij verkopen is een ‘full block’ filter. Die houd zo ongeveer alles tegen, zeker geluiden die van ver komen. De oordoppen werken ook veel efficiënter als de universele modellen, omdat ze op maat gegoten zijn kunt ge ze veel langer inhouden als gewone zonder dat ze gaan irriteren.

  http://www.variphone.be staat een lijst van hun verdelers als het u interesseert 🙂

 • Bram

  Kathleen! Dt-fouten? “waarmee je niet helemaal vertrouwT bent”

 • priegelaar

  Ik wil graag een luchtballon en een vuurtoren. En een lief. En werk. Maar dat zit er precies ook niet meteen aan te komen heb ik de indruk …

 • Michiel

  “Werk voor het vriendje”, ik zit met hetzelfde probleem (maar ik ben in dit geval het vriendje). Overal vragen ze mensen met ervaring. Heb ik niet. Ja, hoe kun je ze dan inderdaad ergens opdoen? Het wrede lot van de starter in crisistijden.

 • nocona

  Ik wil ook een lief! en snel! en dtfoutloosheid!

 • Kleine heeft geen leven

  […] Bij Verbeelding zag ik een onrealistisch lijstje met kerstwensen. Ik heb ook een aantal onmogelijke wensen, en […]

 • Tess

  Mijn vriend had net hetzelfde probleem met werk vinden. Overal en altijd werd hij afgewezen omdat hij nog geen ervaring had. Zeker vijfentwintig sollicitatiegesprekken heeft hij moeten doen voor één iemand hem de kans gaf. Nu heeft hij een tof werk gevonden en zit hij wel goed. Maar nu is er dan een ander probleem, hij zou er graag nog een opleiding bijdoen maar hij mag er niet aan deelnemen omdat hij nu werk gevonden heeft. Hoe contradictorisch zeg!

  Mijn kerstlijstje staat ook overvol met onrealistische wensen trouwens. 😉

 • I wuvs joe

  […] die ze krijgen. Of doen ze alsof. Dat kan uiteraard ook. Enkele weken geleden schreef ik over mijn onrealistisch lijstje met dingen die ik wilde voor kerst, dingen die niet te koop zijn in de winkel, want eigenlijk had […]

 • Pin It on Pinterest