Gedacht

Doelstellingen voor 2010

Het jaar onzes heeren 2010 is er! Hoera! Danst ende zingt allen in vreugde! En net zoals de vorige jaren heb ik weer een lijstje met doelstellingen. Geen voornemens, maar doelstellingen. Doelstellingen klinkt haalbaarder dan “voornemens”. Tot nu toe ben ik er vrijwel ieder jaar in geslaagd die doelstellingen tot een goed einde te brengen. Het enige wat ik vorig jaar niet heb kunnen doen is een printer kopen. Aan het boek uitgeven in POD wordt nog gewerkt met de Wisper cursus.

Het volgende staat dit jaar op het lijstje met doelstellingen.

 • Gaan samenwonen met Het Vriendje
  Jaja, nu Het Vriendje werk heeft gevonden in dezelfde stad waar ik geboren en getogen ben en waar ik nog steeds woon en werk, zullen wij gaan samenhokken, zoals dat zo mooi heet. We zetten de zoektocht zo snel mogelijk in en hopelijk vinden we dan iets naar onze zin (wat niet makkelijk zal zijn aangezien wij -ahum, ik vooral- veeleisende indiviuen zijn). Tips zijn steeds welkom in de mailbox.
 • Meer creatief uiteenspatten
  Normaalgezien gebruik ik de woorden “meer” en “minder” niet in mijn doelstellingen, omdat die niet meetbaar zijn. Twaalf boeken lezen is meetbaar. Je weet wanneer je daarmee gedaan hebt, je weet wanneer je dat van je lijstje kan schrappen. Iets met “meer” of “minder”, daarbij lukt dat niet. Maar toch wil ik creatiever zijn dit jaar. Veel creatiever. Ik wil meer knutselen, naaien, tekenen, schrijven,… Ik heb het gevoel dat ik in 2009 een beetje lui ben geweest op die vlakken en eigenlijk mis ik al die uiteenspatting wel wat.
 • Aan pensioensparen beginnen
  Ik heb altijd gezegd dat ik zou beginnen met pensioensparen op mijn 25ste. Ik snap nog altijd niet helemaal wat pensioensparen net is (sparen voor je pensioen, zo ver ben ik :P) en ik heb het ook een beetje moeilijk met zo ver in de toekomst te denken (gaat de wereld niet vergaan in 2012 anyway?), maar blijkbaar is het iets interessants om te doen (iets met aftrekbaar van belastingen). Dus… daarover ga ik mij informeren en eens zien of dat voor mij interessant is, hoe dat allemaal in zijn werk gaat, etc. Waar een mens allemaal al niet moet aan denken seg.
 • Met Het Vriendje naar Disneyland Parijs gaan
  Haha! Walibi was een succes. Bobbejaanland was een nog groter succes. En dit jaar doen we Disneyland Parijs! Yeah! Hij weet het zelf nog niet hoor, maar ik hoop dat hij mee zal willen gaan.
 • Verder werken aan mijn life-list
  Keuze genoeg! Een ding staat vast: 2010 wordt het jaar waarin ik bloed ga geven zonder flauw te vallen. Yessirry! De andere dingen zullen we gaandeweg wel bepalen.
 • Gezonde  levensstijl aanmeten
  Op dit gebied was 2009 wel het jaar van de verandering. Het ging allemaal een beetje vanzelf. Ik verminderde mijn choco-gebruik drastisch, zelfs mijn suiker inname werd opmerkelijk minder en opeens lagen er groentjes op mijn bord, zelfs groentjes waar ik voordien nog nooit van had gehoord, en at ik die geheel vrijwillig op. Die tendens wil ik verder zetten. Daarbij hoort ook wat meer sporten. Terug iedere zondag gaan zwemmen! En dan terug iedere zondagavond met een niesaanval zitten. Yeah.
 • Mij specialiseren in iets
  Ik ben een beetje een Jack of all trades, master of none. Ik kan alles een beetje, maar niets echt goed. Ik kan wat naaien, ik teken een beetje, ik maak websites maar ben belange geen Jason Santa Maria of Veerle, ik schrijf hier en daar wat, ik speel wat met print design, ik durf wel eens keukenprinsesje spelen, maar ben alles behalve een Nigella,… Het heeft zijn voordelen, maar het levert ook heel wat frustraties op. Ik wil mij voor één keer focussen op één ding waar ik dan belachelijk goed in kan worden en met belachelijk goed bedoel ik ook écht belachelijk goed. Nu nog beslissen wat dat ding zal zijn. Bloed geven misschien? 😛
 • Material Girl spelen
  Vorig jaar heeft het ontzettend geholpen om een lijstje op te stellen met dingen die ik écht wilde.

  • Een zitbal voor mijn embarmelijke rug
  • Een 50mm lens voor mijn teergeliefde D50’tje
  • Die ene printer die ik niet kocht in 2009
  • Een Kindle (ach kom, uiteindelijk ga ik toch zwichten, dat weten we allemaal)
  • Een tweepersoonsbed met een matras die zo goed is dat het lijkt alsof je op een wolkje ligt te slapen

Zo, ik denk dat dat het ongeveer is. Ik zie het zitten. Wat gaan jullie allemaal uitspoken in dit nieuwe jaar?

You Might Also Like

 • Daphné

  🙂

  Ik vind dat je belachelijk goed bent in véél. Je kan beter creatief naaien dan iedereen die ik ken, je kan beter tekenen dan iedereen die ik ken, je neemt keigoeie foto’s, je kan beter schrijven dan bijna iedereen die ik ken…

  Ivm creatief uitspatten.. Ik wil gerust voor gelijk wat, testkonijn zijn 😉 😀

  Kan je al schilderen? Zo een meubel mooi sober doch creatief schilderen 🙂
  Wat denk je van goed worden in honden en katten tekenen 😉 🙂 😀

  Ik heb trouwens op zo’n zalig bed geslapen en ben helemaal uitgeslapen… *zalig*

 • lucie

  Over dat creatief uitspatten: we moeten nog altijd es die action paiting doen e! Ik hou u eraan hoor! (maar nu is het een beetje koud).
  En ik ben het eens met Daphne, ge zijt in veel dingen veel beter dan jan modaal, maar als ge u gaat vergelijken met de besten is het natuurlijk moeilijk concureren.
  Gelukkig nieuwjaar meid!

 • lamazone

  Meer en beter fotograferen is mijn voornaamste 2010-voornemen. Verder de voornemens van ieder jaar: gezonder eten, meer bewegen, minder achterom kijken en gelukkig zijn.

  Veel succes met je doelstellingen!

 • Billie Brown

  Disneyland Parijs kán gewoon niet misgaan technisch gezien 🙂
  Succes ermee!

 • Manuel

  you go girl

  en als het zo ver is helpen we u wel verhuizen ,
  bedankt voor al de hulp in 2009 en kindle is super mijn zus heeft er net ééntje gekregen en die kan hem nu al niet meer missen

 • I-manuel » Doelstellingen

  […] Als zij het mag dan ik […]

 • yab

  Ik maak nooit goeie voornemens. Maar wat het bed betreft, kan ik jullie van harte Sit&Sleep aanbevelen op de Tervuursevest, tegenover de Delhaize. Ze verkopen daar trouwens ook zitballen.

 • Marjolein

  disney delen wij alvast voor 2010! Gelukkig nieuwjaar!

 • Bram

  “Jack of all trades, master of none, though ofttimes better than master of one!”

 • Pin It on Pinterest