Gebeurd

Soms gaat het snel

Woensdag hadden we twee afspraken om appartementen te bezichtigen. Het eerste dat we zagen was absoluut ons ding niet. HHet had zijn beste tijd gehad. Er zaten barsten in de muren en de tegels in de keuken deden me spontaan kokhalsen.

Maar het tweede appartement… Ooh. Het tweede appartement. Ik had er al een goed gevoel bij toen ik de foto’s zag op Immoweb. Dat gevoel werd alleen maar bevestigd toen we het in levende lijve zagen. Het Vriendje was er ook enthousiast over. Hier zagen wij ons wel wonen. Het was geen gigantisch appartement, maar groot genoeg voor ons. Er was een tweede slaapkamer die we zouden kunnen inrichten als hobbykamer/computerkamer. En de keuken was eigenlijk ook wel vrij ruim (alleen jammer van dat elektrisch vuur). Alles was gerenoveerd in 2005, dus geen barsten in de muren, wat ook altijd mooi meegenomen is. De huur was goed. De locatie was schitterend voor ons allebei. Ons buikgevoel schreeuwde “Neem dit!”.

Dus deden we dat maar. We gingen de strijd aan met een paar andere geïnteresseerden, want die zagen dat appartement uiteraard ook zitten. Donderdag kwam het verlossende telefoontje. Wij zouden er in mogen trekken! Yuy! Maar eerst moesten we een huurcontract gaan tekenen in Hever-Schiplaken. Hever-waar?! Inderdaad. En toen vloekten we even omdat we allebei geen auto hebben en gingen we met de trein tot het dichtsbijzijnde station en schuifelden we te voet verder over spekgladde, met ijs en sneeuw bedekte wegen. We wandelden een dik uur en kwamen diepgevroren aan waar we moesten zijn. We lazen het huurcontract, stelden vragen, luisterden naar de uitleg die we kregen en zetten vervolgens onze handtekening onderaan dat contract. Daarna begonnen we aan de terugweg. Opnieuw over spekgladde, verlaten wegen in the middle of nowhere. Het was laat, we waren moe, maar in de rugzak die Het Vriendje droeg, stak een document waarop stond dat wij binnenkort een eigen stekje zouden hebben. Dat maakte alles goed.

Vanaf 1 maart mogen Het Vriendje en ik in ons eigen appartementje. Dus… excuseert u mij terwijl ik even een uitgelaten dansje doe. 😀

You Might Also Like

 • tine

  Gefeliciteerd!

 • Emma

  Tof zeg! Gefeliciteerd

 • elke

  Heel fijn om het jaar mee te beginnen! Proficiat!

 • AnamCara

  Hiep, hiep, hoera!

 • Alice

  Ik herinner mij de dag dat wij ons contract tekende… ik was zo gelukkig… zelfs met ons toen nog elektrische vuur.
  Geniet ervan!!!

 • Josie

  Proficiat!!!

 • Tess

  Super! Proficiat!

 • Webstermc

  Wow! Proficiat! Ge gaat ervan genieten!

 • Jan Seurinck

  Proficiat!

 • co²

  Proficiat! Alweer een mooie meevaller voor 2010 ! Het is ongetwijfeld nu al een “intensiever” jaar dan 2009 ? 😉
  Oh, wel een vraagje:Wat is er niet zo tof aan een elektrisch vuur?

 • Werkmens

  Proficiat!

 • Mirthe

  Whii!

 • Marjolein

  Wat heerlijk voor jullie! gefeliciteerd, geniet er maar lekker van! x

 • Eikebah

  Gefeliciteerd!

  En wat Hever/Schiplaken betreft: Het Lief woont daar. De eerste keer dat ik dat hoorde, dacht ik ook ‘Schipwatte’. 😀 Vanuit Leuven is dat nog wel vrij ‘makkelijk’ bereikbaar met de trein/bus. Spijtig dat deze informatie te laat komt :s

 • Sanne

  Wat fantastisch! 🙂 Gefeliciteerd!

 • lucie

  Proficiat!!! Bij deze verwacht ik een housewarming! 🙂

 • stijn

  Schiplaken of all places 🙂
  Van het station is dat inderdaad nog een stukje wandelen, kon je beter de bus nemen.
  In ieder geval: proficiat met het appartement! En vooral veel plezier met het inrichten en de verhuis!

 • vleervlinder

  wooooh, super!!! dat gaat leuk worden 🙂
  ben benieuwd naar foto’s 🙂

 • Peter Dedecker

  Proficiat zeg, maak er maar een fijn dansje van!

 • Pin It on Pinterest