Gedumpt

De ontdekking van cijfertjes

Cijfertjes en ik, wij zijn nooit al te beste vrienden geweest. Ik durf ze namelijk al eens omdraaien en in een verkeerde volgorde lezen. Ze hebben daar een mooie naam voor, een die ik altijd vergeet. Maar af en toe komt er een klein austistje in mij naar boven en die moet ik voeden met cijfertjes, omdat cijfertjes nu eenmaal voorspelbaar zijn. Een week geleden ontdekte ik zo via Aardling z’n blog dat je via WolframAlpha kan spelen met je geboortedatum. Of andere data. En boy oh boy, heb ik mij er al mee geamuseerd.

Ik ben blijkbaar geboren op de 200ste dag van het jaar en meestal verjaar ik ook op de 200ste dag van het jaar, tenzij het een schrikkeljaar is.
Er zal op mijn verjaardag 15uren en 55minuten daglicht zijn, hoewel ik vermoed dat dat niet overal op deze aardkloot hetzelfde is.
Ik ga verhuizen op de 60ste dag van het jaar.
Ik moet nog 24 dagen wachten tot ik kan verhuizen. Yup. We zijn aan het aftellen.
Dat zijn nog 16 werkdagen. ZES-TIEN.
Ik ben exact 759 dagen ouder dan het Het Vriendje oftewel twee jaar en 29 dagen.

En de leukste van al: op 10 maart 2010 word ik exact 9000 dagen. Ik ben van plan dat op de een of andere manier te vieren. Cadeau’s zijn uiteraard ook altijd welkom. ๐Ÿ˜›

Tot zover deze geheel nutteloze blogbijdrage. Deel gerust ook uw cijfertjes.

You Might Also Like

 • Stijn

  Mijn 10.000ste levensdag komt er aan op 25 april en dat staat al een hele tijd zo op mijn kalender. ๐Ÿ™‚ Je kan ook geboortedatum + 65 jaar doen en uw pensioen berekenen zo. Voor creatieve geesten zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.

 • priegelaar

  De mooie naam is dyscalculie. Ik moet nog 122 dagen wachten tot ik de 9000 dagen bereik. Dat wil dus zeggen dat ik momenteel de volle 8878 dagen ofte 24,31 jaar jong ben. En op mijn verjaardag heb ik zo maar even 5(!) uur minder zonlicht dan jij. Ik vind dat niet eerlijk.

 • Lies

  Dju, ik heb mijn 9000ste dag gemist! Ik ben nu exact 9020 dagen jong ๐Ÿ™‚ Oftewel 24,7 jaar! Toch opmerkelijk, zo’n tool… En ik had toch lekker 5 minuten meer zonlicht dan jij op mijn geboortedag!

 • Kim

  Ik word op 23.03.’13 30 jaar ๐Ÿ™‚ Dat vond ‘k ook wel een mooie. En ik wou heel graag trouwen op 15.05.10 omdat ‘k dat een mooie datum vind en we dan exact 3 jaar samen zijn .. Maar dat zal helaas net iets te snel zijn. Ik heb wel iets met datums ..

 • Stijn

  En dat allemaal omdat onze bol rond nog een andere bol draait. ๐Ÿ™‚

 • Evelien

  Haha, wie zegt dat rekenen niet leuk kan zijn ๐Ÿ˜‰

 • Pin It on Pinterest