Gebeurd

Bedzorgen

Een van onze prioriteiten als het op ons appartementje aankomt is toch wel een bed. Een goed, ruim bed met een matras waarin je wegsmelt. Momenteel is mijn slaapcomfort ver te zoeken. Ik heb mijn bed enkele maanden geleden uit elkaar gevezen omdat het bij iedere beweging kraakte en piepte. Serieus. Het leek alsof het einde van de wereld was aangebroken als ik me even op mijn zij draaide. Dus schakelde ik over op mijn lattenbodem en matras. Dat is een verbetering, maar blijkbaar is mijn matras toch niet helemaal dat. Oh nee, meneer.

De matras waarop ik slaap is een aankoop geweest van de zus en toen zij ging samenwonen met haar man, kwam die matras op mijn bed te liggen. Ik heb geprotesteerd. Dat mijn nek pijn deed. En mijn rug. Waarop er mij werd gezegd het toch even te proberen. Mijn oude matras was toen intussen verdwenen en er was dus niet echt een andere optie meer. Dus leerde ik leven met een belachelijk harde matras. Zo eentje die de gemiddelde mens rugpijn bezorgd. Mij dus ook. En ik ben die rugpijn nu wel een beetje beu.

Dus zijn Het Vriendje en ik op zoek naar de beste oplossing, maar we moeten de financiën uiteraard ook een beetje in het oog houden en boy oh boy, is dat even moeilijk, want er worden ons allerhande extravagante prijzen naar het hoofd geslingerd. Een ergonomische lattenbodem? Een goede matras? Ik heb me al heel wat hoedjes geschroken de afgelopen weken. Goed, je moet er iets voor over hebben, maar het is niet de bedoeling dat je daarna volledig blut bent.

En dus pieker ik ‘s avonds als ik in mijn bed lig, op die harde matras, over bedden en matrassen. Dan droom ik weg over die ene topper die zo aanvoelde alsof ik in een bed ergens in een vijfsterrenhotel aan het slapen was of over die ene matras waarbij het leek dat je op een wolkje lag. Toppers, lattenbodems, boxspringen, latexmatrassen, pocketveren,… Ik heb er even genoeg van, maar uiteindelijk gaan wij keuzes maken, goede keuzes, en dan gaan wij slapen als roosjes. Roosjes zeg ik  u!

You Might Also Like

 • Kim

  Een goed bed, dat is bijna het eerste dat hier in huis stond .. Gelukkig maar, achteraf hadden we er wellicht nooit meer zoveel geld aan uitgegeven (of zelfs maar gehad) 🙂 Onze 1,80 m brede boxspring met topper van natuurlatex heeft om en bij de 3000 euro gekost maar WAT een zalig bed! Uiteindelijk breng je best wel veel tijd in een bed door dus voor ons was het wel een belangrijk item ..

 • Goofball

  een boxspring….de beste aankoop die we gedaan hebben in huis. Niet goedkoop maar man man man, wat ligt dat zalig!
  Puur genieten en gedaan met de gewrichtspijnen die we ook hadden bij onze oude matras. We hebben 2 verschillende matrassen want iedereen heeft echt een andere matras nodig naargelang je lichaamsgewicht & gestalte.

 • yab

  Persoonlijk vind ik dat je zeker niet moet besparen op een bed. Als je nu al klaagt over rugpijn, is een goed bed die investering zeker waard. Per slot van rekening breng je elke dag toch bijna acht uur in bed door. Ik wil je graag Sit&Sleep aanbevelen, waar wij ons bed kochten. Een goeie nachtrust is onbetaalbaar.

 • Caramieke

  Wij hebben een Tempur-matras gekocht en da’s echt de beste aankoop die we ooit deden. Op een bed mag je inderdaad niet besparen, een Tempur-matras valt best nog wel mee in prijs vind ik, zeker vanwege de 10 jaar garantie. Succes met het matrassentesten!

 • Pin It on Pinterest