Gebeurd

Harige apenkloten zeg ik u

Schreef ik in september tijdens mijn woede uitbarsting over Kinepolis Leuven:

Hoe in fokking godsnaam kunnen ze een film van een van de grootmeesters der film van onze tijd niet spelen?! HOE? En gaan ze het ook in hun kop halen Alice in Wonderland niet te spelen?

En blijkbaar is het zover. Ze hebben het in hun kop gehaald die film inderdaad niet te draaien. Toch tot verder overleg met Disney. Ik begrijp waarom de bioscopen deze film willen boycotten. Er is een afspraak tussen de bioscopen en de filmstudio’s dat er een bepaalde tijd, vier maanden om exact te zijn, tussen de bioscoop release en de dvd release moet zitten. Zo kunnen de bioscopen genoeg winst uit de film halen, maar moeten mensen niet te lang op hun honger zitten wachten om de dvd te kopen. Mooie overeenkomst. Iedereen blij. Als Disney dan opeens zegt: “Naah, we gaan Alice al over drie maanden op dvd uitbrengen,” dan kan ik er inkomen dat Kinepolis en andere bioscopen hun middenvinger opsteken en hen welgemeend “fuck you” zeggen.

Maar dat maakt mij niet minder kwaad. Alice in Wonderland! Een van de filmspektakels waar ik al maaaaaanden naar uitkijk, gaat hoogstwaarschijnlijk niet gedraaid worden in de Belgische bioscopen. Tenzij Disney toch nog toegeeft (please? pretty please?). Daarom ga ik dat pareltje van favoriete filmmaker niet kunnen bewonderen op groot scherm. In Frankrijk respecteert Disney de vier maanden wel… dus ik denk dat ik binnenkort eens een reisje naar… bwah… Parijs of zo ga ondernemen. Maar in Frankrijk dubben ze zeker nog steeds film? Of hebben ze daar intussen al de ondertiteling uitgevonden?

Dus als u mij nu excuseert, ik ga mij wat afreageren door nog wat spullen in dozen te gooien. Er zijn er al 10 ingepakt. Ongelofelijk wat een rommel een mens allemaal verzamelt, zeg!

You Might Also Like

 • Ráchie

  Naar NL hoef je helaas ook niet te komen. Met z’n alle massaal naar Parijs gaan dan maar?

 • Mike

  In FR doen ze van VO, wél uitkijken eerst.

 • Mirthe

  Het zou enorm spijtig zijn moest die boycot doorgezet worden. Maar ik zou nog even wachten met dat reisje naar Parijs. Volgens mij waait dat hele gedoe nog wel over. Want als ze de film hier niet gaan draaien, verdienen ze er ook niets aan. Wacht maar… 😉

 • Lies

  Inderdaad! Er zijn volgens mij écht teveel mensen die al lang naar die film uitkijken! Including me 🙂

 • Clopin

  Volgens mij zit Kinepolis al met Disney aan tafel hoor. Odeon heeft ook een deal kunnen sluiten.

 • Bram

  Vind het een ferm triestig verhaal. Het is goed voor de filmliefhebber dat de film snel op DVD uit komt. Welke cinema speelt er nu in godsnaam een film 4 maanden lang? Kinepolis Leuven met zijn zielige 7 zaaltjes alvast niet. Kinepolis heeft voor mij al lang afgedaan. Schandalig duur, WEER pauzes in lange films, nog schandaliger duurderer voor snoep, kut-aanbod en nu idiote boycots. Bah.

 • Lnnkz

  Mm dat is niet zo’n leuk nieuws. Kan me voorstellen dat je deze film graag wil zien.

 • Tist

  Tip voor de onderhandelaars: bambi oogjes! daar kan toch niemand aan weerstaan. blink, blink 😉

 • Margot

  Ik lees al een tijdje mee met je weblog en na het berichtje dat ik vanochtend in de krant las, moest ik meteen hieraan denken!

  “Toch Alice in de bioscoop

  Na Pathé zien ook alle andere Nerderlandse bioscoopexploitanten af van hun boycot van de film “Alice in Wonderland”. Ook bioscoopketens als Minerva, Wolff, Utopolis en Jochem’s gaan de film gewoon vertonen. Dat heeft distributeur Disney gisteren gemeld. Eerder kondigden bioscoopexploitanten een boycot van de film af, omdat Disney te weinig tijd tussen de filmrelease en het begin van de dvd-verkoop overliet.”

  Dus mocht het in België niet spelen, dan is Nederland dichterbij dan Frankrijk 😉

 • Suan Nguyen - Kinepolis

  Goed nieuws voor alle fans: Kinepolis vertoont “Alice In Wonderland” in al haar bioscopen vanaf 10/3!

  Meer info op: http://www.kinepolis.com/be-nl/index.cfm?PageID=781&News_ID=135958&style=7550

 • Pin It on Pinterest