Gegeten

Ice ice baby

ijscreme

Vraag me niet hoe Het Vriendje en ik er ooit zijn op gekomen, maar vlak voor we verhuisden, besloten we dat we geen desserts of zoetigheden zouden kopen. Geen tiramisukes, geen ijs, geen koekjes,… Als we iets in die aard wilden, dan moesten we het zelf maar maken. Nu is Het Vriendje een grote fan van roomijs. Geef hem een bak ijs en die is op binnen een paar uren. Dus toen ik in het kookboek van Nigella een recept vond voor roomijs, leek me het een goed idee om dat eens uit te proberen. Om de een of andere redene haalde ik het in mijn hoofd dat dat recept van Nigella misschien toch niet helemaal dat was (sorry Nigella) en ik haalde de goede oude Boerinnenbond kookboek boven. Daarin stond een recept voor vanille roomijs dat je zonder ijsmasjien kan maken (pagina 663 voor de geïnteresseerden 😉 ). Dat leek me al iets beter en zo stonden we dus gisteren in de keuken en maakten we ijs.

En die ijs, die lukte begot nog ook, geloof het of niet.
Dus nu hebben we een klein litertje volledig ambachtelijke ijs in onze diepvriezer staan. Lekkere ijs zelfs. Intussen ben ik al plannen aan het smeden voor de volgende lading ijs. Misschien iets in combinatie met vruchten of chocolade of beiden misschien? Een wereld van allerhande mogelijkheden heeft zich weer geopend. Jullie zijn gewaarschuwd. 😛

You Might Also Like

 • Valentijn

  Er gaat niks boven een recept uit dat goed oud kookboek van de Boerinnenbond 🙂 Dat ijs moet ik ook eens proberen.

 • A-girl

  Ziet er erg lekker uit! Moet dringend die kookboek ook eens aanschaffen, want is toch echt de must have voor een beginnende kok hé 🙂

 • Ladybird

  Ziet er lekker uit! En smaakt waarschijnlijk ook véééél beter dan gekocht ijs ;-).

  Wij hebben ons moeder ooit nog voor moederdag een ijsmachine cadeau gedaan… Maar het heeft niet mogen zijn, ze heeft die al jaaaaaren niet meer gebruikt :p.

 • Alice

  Ik heb een ijsmachine en ik maak de meest fantastische smaken eerst.
  Vind het wel super dat je het zonder ijsmachine gedaan hebt. Mijn keuken is een semi professionele…maar wanneer ik dit lees ga ik het eens proberen zonder mijn machine.

 • Emma

  wow hoe briljant, ik wil ook ijs maken!

 • verbod « the life of..

  […] Binnenkort voeren wij er hier één in. Ik las er eens over bij Kathleen maar stond er op dat moment niet bij stil. Tot een maandje geleden, toen ik besefte dat ik een […]

 • Pin It on Pinterest