Gebeurd

Avondje uit in mineur

Vrijdag besloten Het Vriendje en ik eindelijk naar Alice in Wonderland te gaan kijken. Het stond al zo lang op ons lijstje en die twee gratis filmtickets die we hier hadden liggen, schreeuwden om gebruikt te worden. Dus trokken wij naar Kinepolis Leuven (daar gaat mijn boycott) voor een avondje Tim Burton goodness. En eigenlijk had ik toch wat meer verwacht, om eerlijk te zijn. Het was allemaal héél braaf en overduidelijk dat hoewel Tim Burton een gigantisch budget had gekregen, hij toch nog altijd braafjes moest luisteren naar Disney. De edgy feel die je normaal gezien bij zijn films hebt, was er compleet af, wat jammer is.

Op de koop toe bleek dat mijn ogen toch niet helemaal pro-3D-films zijn. De film oogde heel donker van zodra ik mijn brilletje opzette, maar toen ik stiekem even gluurde zonder brilletje, waren de kleuren kraakhelder en super levendig. Jammer, maar helaas. Dus liet ik Het Vriendje weten dat ik zeker en vast Alice nog een keer op dvd wilde zien. Voor de rest vond ik het een fijn filmpje. Grappig, schattig, spannend, knap uitgewerkt,… Een aangename familiefilm. En ik heb wel serieus zitten kwijlen op alle kleedjes die Alice heeft gedagen in de film. Volgens mij heeft ze een stuk of vijf outfits gehad en alle vijf waren ze stuk voor stuk pareltjes.

Het fijne filmuitje werd  in mineur afgesloten. Toen we thuiskwamen hoorde ik de gsm van Het Vriendje in zijn rugzak zoemen. Bleek dat er van bij mijn thuis werd gebeld. Uiteraard stond mijn gsm nog altijd uit. Ik heb niet de neiging mijn gsm aan te zetten als ik terug uit de cinema komt. Mijn broer liet me aan de telefoon weten dat mijn opa eerder die avond was overleden. Na de dood van oma is het bergaf gegaan met hem, maar al bij al heeft hij een zeer mooi leven gehad, altijd goed gesoigneerd geweest door zijn vrouw, en heeft hij een prachtige leeftijd bereikt.

You Might Also Like

 • kleine

  Ik deel je mening over de film. Mooie beelden, maar een beetje slap verhaal. En dat 3D vind ik pure afzetterij, en eigenlijk niet echt de moeite. Ennn, ik vond de film ook nogal donker, vooral op het einde was mij dat opgevallen.

  En mijn deelneming voor je opa 🙁

 • Gwendolyn

  Ik had ook veel meer van de film verwacht en als ik het zo hoor ben ik blij dat ik hem niet in 3D ben gaan bekijken. Ik had op voorhand al gehoord dat de 3D-effecten niet zo spectaculair waren en stond dus niet te springen om er extra centjes aan uit te geven. Verder deel ik zo’n beetje jouw en kleine’s mening: mooie beelden en prachtig gemaakt, maar niet sterk genoeg om echt te blijven hangen of nog een tweede keer te bekijken.

  Ook mijn deelneming voor je opa, heel veel sterkte in deze periode!

  (En even tussen haakjes: het ziet er hier heel mooi uit! Ik zie het nu pas omdat ik je posts meestal lees in m’n feedreader, maar ik vind het hier echt gezellig! 🙂 )

 • Dorien

  Ik was ook vrij teleurgesteld toen ik de zaal verliet. Het enige wat ik tegen m’n vriend kon zeggen was: gelukkig dat de kledij er nog leuk uitzag haha. Ik heb de indruk dat de tekenfilm die ik gezien had “toen ik nog jong was” veel spannender en leuker was.
  Zo jammer van je opa! Veel sterkte in ieder geval!

 • veerle

  De dood van je opa zal voor altijd met deze film verbonden blijven.
  Ik hoop dat mooie herinneringen de pijn om het verlies mogen verzachten. Veel sterkte gewenst!

 • lamazone

  Sterkte met het verlies van je opa.

 • Goofball

  Mijn deelneming bij het verlies van je opa. Veel sterkte toegewenst aan jou en je familie

 • Alice

  Heb nu al een paar 3D films gezien…en ze vallen allemaal tegen. (Betreffende de 3D kwaliteit he… niet de inhoud van de film.)
  Alice heb ik nog niet gezien, maar als ik het zo hoor wacht ik wel op de dvd.
  Alvast heel veel sterkte gewenst met het verlies van je opa.

 • Pin It on Pinterest