Gemaakt

Colette Patterns

ceylonEen paar weken geleden kreeg ik een mail van mijn papa waarin hij schreef dat de advocate die heel de case rond mijn oma’s dood opvolgt, de geldsom van de verzekering van de tegenpartij had ontvangen. Die som geld zou verdeeld worden over oma’s kinderen, kleinkinderen en de aangetrouwde familieleden als schadevergoeding. Toen ik het bedrag zag dat op mijn rekening zou verschijnen moest ik toch wel eventjes slikken. Het is een maandloon voor mij, maar moest ik kunnen kiezen tussen dat geld en mijn oma terugkrijgen, ik zou wel weten wat te kiezen. Helaas werkt het zo niet. Dus heb ik een avond lang zitten janken dat het niet schoon was, want het is toch maar iets vies zo een schadevergoeding. Het is precies alsof ze je zeggen: “Hier is wat geld, zwijg nu maar over wat er is gebeurd. Alles is terug in orde,”. Toen ik het er achteraf met de mama over had, bleek dat ik niet de enige was die er nogal gemengde gevoelens op na hield.

Nu wil ik al een tijdje zelf mijn kleren leren maken. Met een tijdje bedoel ik al ettelijke jaren, maar ik heb niet het geduld om een cursus te volgen. Ik zou daar de muren van op lopen! Ik ben een prutser. Ik leer al prutsend. Dat is hoe ik zoveel dingen heb geleerd en dat is dus ook hoe ik dit zal leren. Soms duurt de aanloop naar mij daadwerkelijk aan iets zetten wat ik wil leren wat langer, maar uiteindelijk komt het er meestal wel van. Oma was een naaister. Het boek waaruit zij heeft leren naaien op school, staat hier op de boekenplank en intussen heb ik de theorie bestudeert in dat boek (wat trouwens in het heerlijk oud Vlaamsch is geschreven). Ik heb nu een vrij goed idee van hoe ik te werk moet gaan en dan komt stap twee. Patronen. Dus besloot ik de eerder genoemde schadevergoeding te gebruiken om hier werk van te maken. Patronen, stofjes, knopen, ritsen,… You name it. Vanaf nu komt dat uit het Fanny Fonds, zoals ik die schadevergoeding intussen ben gaan noemen. En ik denk dat ze blij zou zijn moest ze zien waaraan ik dat geld besteed.

De eerste aankopen met het Fanny Fonds zijn reeds gebeurd. Een dikke maand geleden stootte ik op Colette Patterns en het was liefde op het eerste gezicht. Vooral de Ceylon jurk trok mijn aandacht. Ik heb het wel voor de jaren 40 -50 qua kledingstijl. Jurkjes! Overal jurkjes! Vrouwelijke jurken, iets stoerdere jurken, brave jurkjes, sexy jurkjes, jurken met gigantische rokken en jurken met strakke rokken, maar dus vooral veel jurken. Het Ceylon patroon is een beetje te hoog gegrepen om mee te beginnen, maar ik heb het  toch besteld samen met het patroon van het Beignet rokje en de Eclair jurk (wat een overheerlijke namen toch!).

Afgelopen donderdag staken ze in de bus. Ik heb er niet al te lang op kunnen kwijlen omdat ik naar Zweden trok, maar nu heb ik alle tijd van de wereld. Eerst even beginnen met een iets eenvoudiger patroon voor een wikkelrokje dat tijdens de verhuis opdook tussen mijn knutselspullen, maar eens dat dat achter de rug is, dan zet ik mij aan een van die patronen. Echt. U bent gewaarschuwd!

You Might Also Like

 • kleine

  Amaaai dat rokje. Ik wil het ook! (mislukkingen mag je altijd aan mij doneren ^^) Ik ga waarschijnlijk vanaf volgend jaar naailessen volgen, hopelijk lukt het een beetje vlot, want ik wil ook leuke kleren leren maken.

 • maud

  Ik weet niet of je iets hebt aan volgend blog
  http://madamezsazsa.blogspot.com/
  Er staan handleidingen op om dingen in elkaar te stikken (en ook patronen).
  Misschien kan ik je af en toe met iets helpen? heb 5 jaar avondschool (mode ontwerpen, patronen maken en stiktechnieken) gevolgd. Het is maar een voorstel hé 😉

  • Kathleen

   Madame Zsa Zsa volg ik zelf ook al een tijdje en inderdaad er staan daar veel interessante tips.
   Een zeer goed voorstel. Als ik met vragen zit, dan zal ik zeker een mailtje sturen. 😉

 • Dorien

  Die Ceylon-jurk is echt heel mooi!! Chantilly vind ik ook best wel mooi. Ik heb de link even bij mijn favorieten gegooid. Misschien ooit… 😉

  Heel veel succes alvast!

 • Plutomeisje

  Die jurkjes zijn echt superschoon! Ik ben al eeuwen aan het twijfelen over het Rooibos patroon. En ook op Macaron en Parfait. ‘k Vind ze een beetje duur om aan te kopen, zie dat ik er dan gewoon niets met doe! :p (En wat als je daar uren insteekt en dan staat dat u niet.. *moetstoppenmetdenken*)

  • Kathleen

   Ik heb er ergens ook wel schrik voor hoor, dat ik er veel tijd in ga steken, dat het veel frustraties gaat opleveren en dat ik er dan uiteindelijk niet mee ga staan. Vooral voor het Beignet rokje, aangezien ik wel voorzien ben van een goed stel heupen en billen. Misschien is dat model iets meer voor de smallere medemens. Maar ik kan maar proberen. Ik zal wel zien wat het resultaat is.

 • Vixi

  Waaw!!Wat een leuk patroon!!!
  Kan je het eens meebrengen naar ons stikselgroepje? Ik zou het eens willen bekijken vooraleer ik het zelf bestel.
  trouwens toch goed gelukt, je rok!

 • Over maag-darmontstekingen en speldenkussens « Verbeelding

  […] de patroononderdelen van het Ceylon jurkje die ik in het weekend zorgvuldig had overgekalkeerd uitknippen, alles overtekenen op prutsstof en […]

 • Pin It on Pinterest