Gebeurd

Magnolia

magnolia

Een eigen appartementje, allemaal goed en wel, maar aan zo een appartement op de tweede verdieping, daar zit geen tuin aan. Helaas. Ik kan geen narcissen planten of tulpen of blauwe druifjes. Er zijn geen rozenstruiken waar ik naar kan staren en een groententuin is al helemaal ondenkbaar, tenzij we ons piepkleine terrasje volstouwen met bakken potgrond en daarin groentjes planten. Een optie, dat zeker wel, maar we willen onze was nog kunnen buitenhangen.

Mijn vreugde was dus zeer groot toen ik in de tuin van de buren een magnolia struik spotte. Een magnolia! Een van mijn favoriete planten. Ieder jaar kijk ik uit naar het moment waarop ze in bloesem staan. Vroeger maakte ik rond deze tijd van het jaar dan ook vaak een ommetje langs de Group T in Leuven. Tegenover de ingang, langs de andere kant van de straat, staat een grote magnoliastruik. Prachtig! Maar nu moet ik gewoon even een blik uit het raam werpen en daar zie ik hem staan. In volle bloei.

En dat, beste lezertjes, dat uitzicht uit mijn raam, dat heeft mij de afgelopen dagen al meerdere malen gelukzalig doen glimlachen.

You Might Also Like

 • vleervlinder

  magnolia’s zijn prachtig 🙂

  en narcissen of blauwe druifjes in potjes op de vensterbank gaat toch ook?

 • Mick

  Misschien is http://yougrowgirl.com/ wat voor je, dat is een hele website geweid aan Urban tuinieren. Alles op het balkon en terras.

  • Kathleen

   Aha! Bedankt voor de tip. Die site ga ik zeker eens bekijken.

 • Elisa

  Prachtige foto, inderdaad prachtige magnolie’s

 • Pam

  🙂 Heerlijk, zo genieten van de kleine dingen. En in de lente wordt dat vaak: dubbel genieten.

 • Pin It on Pinterest