Gebeurd

Film Stokje

Ik kreeg het film stokje door van Emma. Stokje, tags,… Hoe je het ook wil noemen, maakt niet uit. In ieder geval: heb ik meteen terug iets om te posten. Ik had even geen inspiratie om iets te schrijven om dat ik te obsessief bezig ben met kleren maken, patronen en blogs van mensen die zelf hun kleren maken. Jawel. Het is erg gesteld met mij. Het feit dat de plaatselijke stoffenwinkel op 57 -zevenenvijftig!- meter van mijn werk ligt, maakt het er ook niet makkelijker op. Dus. Films.

De regels:
– Plaats de Tag (het stokje) op je weblog.
– Link de persoon waarvan je de tag (het stokje) ontvangen hebt.
– Kies zelf 6 personen wie jij wilt taggen.

1. Kijk je graag films?
Ik kijk heel graag films. Vroeger zette ik regelmatig een dvd’tje op tijdens de week, tegenwoordig is dat een stuk minder geworden, omdat ik (obsessief) met andere dingen bezig ben.

2. Kijk je liever samen of alleen?
Maakt op zich niet zoveel uit voor mij. Ik leef mij toch sowieso te hard in in de film zodat ik mijn omgeving grotendeels vergeet, tenzij er irritante achtergrondgeluiden zijn die de filmervaring verstoren. Het is wel altijd leuk om achteraf een film te kunnen bespreken en analyseren met andere mensen.

3. Bioscoop of thuis op de bank?
Thuis op de bank, dank je wel. Of in bed. Nog beter. Mwah. Bioscoop, allemaal goed en wel, maar de laatste tijd loopt er daar toch wel veel mee mis. Ik ben geen voorstander van eten in een bioscoop, maakt te veel lawaai en intussen heb ik het ook meegemaakt dat iemand naast mij zijn gsm opnam tijdens een film. Dat doe je niet! NIET! Plus een bioscoopkaartje kost stukken van mensen tegenwoordig en dat allemaal voor een avond vol ergernissen? Nee, dank je.

4. Wat is je favoriete genre?
Animatiefilms! Ja! Ik wou niet voor niets animatiefilm gaan studeren.

5. Van welke film kun je maar geen genoeg krijgen?
Howl’s Moving Castle van Miyazaki. Boy oh boy! Doet me er aan denken dat het weer een tijdje geleden is dat ik die heb gezien.

6. Wat is je favoriete actie film?
Equilibrium. Boy oh boy oh boy oh boy!

7. Wat is je favoriete horror film?
Pas. Ik kijk geen horror films voor mijn eigen goed. Te veel fantasie en daarmee maak ik het mezelf moeilijk. 😛

8. Wat is je favoriete komedie film?
Zack and Miri make a porn.

9. Wat is je favoriete romantische film?
While you were sleeping. Al een miljoen keer gezien (iedere keer rond kerstmis uiteraard, want dan wordt die uitgezonden op teevee), maar ik blijf die zo mooi vinden. Echt awwwww-waardig.

10. Favoriete actrice?
Julian Moore, Sandra Bullock, Scarlet Johansson, Zooey Deschanel

11. Favoriete acteur?
Christian Bale, Edward Norton, Seth Rogen en ik zou Jack Black kunnen toevoegen aan dit lijstje, maar ik weet het niet helemaal. Langs de ene kant vind ik hem geweldig, langs de andere kant kan ik hem niet uitstaan. ‘t Is een beetje raar.

12. Beste film die je ooit gezien hebt?
Man, wat een vraag. Pan’s Labyrinth blijft een van mijn favorieten samen met Fight Club en Amelie. Om maar een idee te geven van hoe uiteenlopend mijn favorieten zijn. Beste film ooit… sorry… geen idee. Niets steekt er echt met kop en schouder boven uit.

13. Slechtste film die je ooit gezien hebt?
Ik vermoed dat dat iets in de aard van Blade 3 moet geweest zijn.

14. Zelf ambities om acteur/actrice te worden?
Hahaha… Ik heb al een paar keer op de (school)planken gestaan, dat wel, maar echt actrice in een film, nah, dat laat ik aan anderen over. Een klein figurantenrolletje, dat zie ik wel zitten.

15. Van welk boek/spel/persoon moeten ze beslist een film maken?
De Zeven Wateren Trilogie van Juliet Marillier. Door James Cameron, alsjeblieft. Of Tim Burton misschien. Dan weet je dat dat visueel wel in orde komt, want amaai, als ze dat gaan verkloten, dan hebben ze wel met mij te maken.

En voor de goede orde geef ik het stokje door aan Eikebah (omdat ze haar thesis schrijft over Studio Ghibli), Greet, Gwendolyn (omdat ze gisteren nog een blog schreef over twee films), Plutomeisje (omdat ze al een paar keer naar leuke films verwees), Saar en Gadolinia. Ziezo, dames, bezigheidstherapie. 😉

You Might Also Like

 • Stokje: films | Pimpajoentje.be

  […] yes, het is een stokje! Dat is lang geleden zeg. Het werd mij toegeworpen door Kathleen, waarvoor dank! Hier zijn de regels, minus taalfouten voor uw […]

 • Gadolinia

  Help, ik ben ermee bezig, maar ik moet nog eventjes denken. Film dat is mijn sterkste kant niet :D. Maar het komt er binnen korte tijd aan.

 • Gwendolyn

  Juij, ik zal er eens over nadenken 😀 Dankjewel!

 • Valentijn

  Equilibrium begot, die moet ik nog eens zien 🙂 Best wel creepy film eigenlijk.

 • Eefje

  Sevenwaters zijn echt geweldige boeken! (ik heb ze in ‘t Engels) Ik zou het doodeng vinden als iemand die ging verfilmen, want de acteurs lijken natuurlijk niet en alles is vast anders dan in mijn hoofd. Maar ik zou natuurlijk wel gaan kijken om te zien wat ze ervan gemaakt hebben. 🙂

 • Saar

  Ik ben er mee bezig tnx!

 • narratief

  Leuk stokje, ik denk dat ik héél veel problemen zou hebben met het invullen ervan want ik kan ab-so-luut geen filmtitels onthouden…

 • Movies and such « Pretty.nu

  […] Er ligt al een tijdje (lees: enkele maanden) een stokje op me te wachten, maar omdat ik toen niet zoveel tijd had om het in te vullen doe ik het nu! Okay, niet dat ik toen ab-so-luut geen tijd had, maar ik moest er gewoon even tijd voor maken, wat intussen geen probleem meer is. Dankjewel Kathleen! […]

 • Pin It on Pinterest