Gebeurd Gemaakt

Over maag-darmontstekingen en speldenkussens

Je hebt ziek zijn, een griepje, een blaasontstekinkje, zoiets in die aard. En je hebt een maag-darmontsteking. Een wereld van verschil. Daar waar ik vorige maand tijdens mijn ziek zijn nog wat kon prutsen met vilt, ging er deze keer helemaal niets meer. Jawel, dames en heren, geliefde lezers, in minder dan een maand tijd was ik nog eens ziek. Ik heb mijn eigen lichaam zwaar vervloekt, maar de dokter zei iets van vermoeidheid en sneller ziek worden. Meer rusten is dus de boodschap, hoewel dat voor mij alles behalve makkelijk is.

Neem nu deze avond. Ik voel me nog een beetje slappekes, waarschijnlijk door nog steeds een tekort aan belangrijke voedingsstoffen, en toch ben ik weer tegen tweehonderd per uur aan het gaan. Rustig aan staat precies niet echt in mijn woordenboek. Plus, donderdagen zijn mijn knutselavondjes. Dan eet ik snel iets kleins en werp ik mij meteen in de actie. Deze avond stonden er twee dingen op het programma. Eén: een speldenkussen maken. Ik had een leuke tutorial gevonden die ik wel eens wilde uitproberen. Het was poepsimpel en het resultaat mag er wezen. Misschien maak ik ook wel een echte kussenvariant hiervan.

Twee: de patroononderdelen van het Ceylon jurkje die ik in het weekend zorgvuldig had overgekalkeerd uitknippen, alles overtekenen op prutsstof en die stukken ook al uitknippen. Ik en knippen gaan normaalgezien alles behalve goed samen, maar vanavond leek het geen moeite te zijn. Alle onderdelen zijn uitgeknipt en alle symbooltjes zijn correct over genomen. Hoera! Ik moet mezelf inhouden om niet meteen alles in elkaar te zetten. (En ja, ik ben me er volkomen van bewust dat het zeer ambitieus is om na slecht één kledingstuk te hebben gemaakt, meteen aan het Ceylon jurkje te beginnen, maar wie niet waagt, niet wint, nah).

Maar ergens is er een stemmetje in mijn hoofd dat aan het brullen is dat het nu wel genoeg is geweest en dat ik even moet rusten, omdat ik anders weer volgende maand ziek zal zijn en daar heb ik, mijn lieve lezertjes, absoluut geen zin in. Voordeel van maag-darmontsteking is en blijft uiteraard wel dat er een paar kilo’s verdwijnen. Mwahaha. Ik was aangenaam verrast toen ik deze ochtend op de weegschaal ging staan. Zag ik maar iedere dag dat getal.

You Might Also Like

  • Lucie

    Wordt maar snel weer beter gij!

  • Gadolinia

    Ik heb jou een sunshine award gegeven! Voor meer uitleg neem eens een kijkje op mijn blog. Maar word maar snel beter, zodat je van het echte zonnetje kan genieten!

  • Pin It on Pinterest