Gemaakt

Ceylon jurkje – deel 1

Dingen die ik vandaag leerde:

 • allemaal Engelse naaitermen: edgestitch, notches, gathering,…
 • rimpelen. Stof. Niet mijn eigen huid.
 • Focus! Focus! Focus!
 • mouwen insteken. Er moest even een tutorial op YouTube worden bijgehaald, maar… het is gelukt
 • dat geduld hebben echt wel een schone deugd is
 • dat waar een wil is écht wel een weg is
 • en dat ambitieus zijn en een beetje boven je niveau werken je heel wat dingen kan laten bijleren
 • dat ik mijn potje met naalden best niet op de rand van mijn tafel zet, want in al mijn lompigheid kan ik dat potje wel eens omver duwen

Met andere woorden: de testversie van het Ceylon jurkje was vrijwel een succes. Het jurkje is nog een beetje te breed aan mijn borsten (blijkbaar is het patroon eerder voor C cups gemaakt en niet voor B cups, laat staan A cups), dus daar moet ik nog eens naar kijken om te zien of ik er niet iets op kan vinden. Een borstvergroting is niet meteen een optie.

Binnenkort, als de testversie is gefinetuned, nog eens langsgaan bij de stoffenwinkel op zoek naar een fijn stofje in een mooie kleur. Ik ben aan het denken in de richting van oker ofwel iets pistache groen achtig of eender welke tint die tussen geel en groen ligt. Dat lijkt me wel wat. Ik zie een oker jurkje wel zitten. Eens ik de stof heb, ga ik proberen het jurkje af te hebben tegen 22 mei. Dan zijn we uitgenodigd op een trouwfeest en het zou geweldig zijn moest ik daar in dit jurkje naar toe kunnen gaan.

In ieder geval: ik had verwacht dat dit veel moeilijker zou zijn. Heel wat moeilijker. Niet dus. Maar mij hoor je daar niet over klagen. Nope. Mij niet hoor. Als u mij nu wil excuseren, ik ga nog even in de spiegel giechelen om die vrijwel perfecte pofmouwtjes. 😀

You Might Also Like

 • Lucie

  Amai, dat ziet er precies echt wel iets voor u uit! Daarmee gaat ge kunnen stoefen op dat feest, als het afgeraakt natuurlijk. Kan ik al een lang kleed bestellen bij u? 🙂

 • tricky

  amai, een echte naaister aan het worden… dat lijkt me heel leuk, zo zelf je kleren kunnen maken, maar ik denk dat ik het geduld er niet voor zou hebben 🙁

 • vleervlinder

  de mouwkes zijn super! heel het model van het kleedje is eigenlijk super… ik kijk al uit naar de definitieve versie 🙂
  sjiek gedaan!

 • Janina Modaal

  Amai, dat ziet er inderdaad zeer geslaagd uit!
  Ik ben benieuwd naar de definitieve versie!

 • Vixi

  Ziet er idd al heel flaterend uit, ik ga direct eens googlen naar die patronen :-)!

 • Pin It on Pinterest