Gebeurd

Een vragenlijstje

Ik kijk al een tijdje uit naar morgen, want morgen is de eerste bijeenkomst van Het Leuvens Stiksel. Het wablieft? Het Leuvens Stiksel is een groep naaisters uit Leuven die één keer in de maand gaan samenkomen om patronen, ideeën, technieken en leuke babbels te wisselen. Nu heb ik zelf een aantal vragen opgesteld om de leden op voorhand al wat beter te leren kennen en achteraf bleek dat ik die vragen zelf moeilijk vond om te beantwoorden. Maar uiteindelijk is het me toch gelukt! Ha!

Hoe ziet een gewone weekdag er voor jou uit?
Opstaan. Eten. Websites (of iets gelijkaardigs) vormgeven. Eten. Websites (of iets gelijkaardigs) vormgeven. Eten. Creatief uiteenspatten. Slapen. Om het kort samen te vatten. 😛

Wanneer en waarom ben je beginnen naaien?
Ik heb het ooit in mijn hoofd gehaald dat als ik later mama zou zijn, dat ik dan heel graag kleedjes zou kunnen maken voor mijn kinderen. Van kinderen is nog geen spraken en dat kan nog even wachten, maar ik ben toch maar op tijd begonnen aan dat naaigedeelte. In 2007 stak ik mijn eerste tas in elkaar met een mini-naaimachine dat alleen maar een rechte steek kon doen. In 2008 stak ik mijn eerste knuffel in elkaar. En in 2009 stak ik mijn eerste kledingstuk in elkaar, dat ik nooit droeg. Dus ben ik van plan om in 2010 mijn eerste draagbare kledingstuk in elkaar te steken. Dan denk ik dat ik tegen… och… laten we zeggen… 2123 of zo wel klaar ben voor kinderen en dan kan ik ook meteen voor hen kleren maken.

Wat was het allereerste item dat je ooit genaaid hebt?
Een eenvoudige tas. En ik heb er zelfs nog een foto van!

Wat maak je het liefst? Kleren, poppen, tassen, …?
Ik begin mijn draai te vinden in het maken van kleren. Dat ligt me wel. Voornamelijk omdat ik er nog veel mee moet experimenteren voor ik het helemaal onder de knie zal hebben. Nog héél veel. En knuffels blijf ik ook supergraag maken. Het is fijn om die creaties zomaar uit een stukje stof tot leven te zien komen.

Maak je naast naaiwerkjes ook nog andere dingen?
Ik teken regelmatig een keer iets en nu ik mijn printer heb (aait printer) ben ik van plan terug wat meer met print design te gaan doen. Ik heb even gehaakt aan het begin van dit jaar, maar dat was het toch niet helemaal, hoewel ik zwaar jaloers ben op mensen die daar mooie dingen mee kunnen maken. Eigenlijk pruts ik tegenwoordig het meest met naald en draad.

Naaien, allemaal goed en wel, maar af en toe steekt het toch wel eens tegen. Wat zou er voor jou gerust mogen wegvallen aan heel het naaiproces?
Het hele uitknipproces van zowel de patronen als de stof. Ik _haat_ knippen. Met een passie. Ik denk dat ik tijdens de kniplessen ergens in de kleuterklas ziek was of dat mijn fijne motoriek op mijn vierentwintigste nog steeds niet optimaal is, want knippen, nee, dat lukt me nooit al te best. En het afwerken van naden mag ook gerust afgeschaft worden.

Wat zijn je verwachtingen bij Het Leuvens Stiksel?
Ik hoop dat het een gezellige boel gaat worden met leuke babbels. Als ik morgen vol nieuwe ideeën terug naar huis keer, dan zal het voor mij een geslaagde avond zijn. En ik vermoed dat er wel in zit.

Wat is je levensmotto?
Uhm… waarom in godsnaam heb ik die vraag er bij gezet?! Waarom?! Waar een wil is, is een weg? Zoiets? Dat klinkt wel als een mooi motto.

You Might Also Like

 • Kir

  Hihi, ik heb de levensmotto vraag gewoon geskipt. Vond de andere vragen al moeilijk genoeg 🙂

 • Tip voor creatievelingen - Leven in Leuven

  […] verbeelding.org. Stem of voeg toe aan : This entry was written by Carolien, posted on 3 mei 2010 at […]

 • MissPatee

  Hey,

  het gaat inderdaad een beetje verwarrend zijn als jij ook je boek mee neemt, zeker als je weet dat we in het echte leven ook dezelfde naam delen 😉

 • Sese

  Veel succes vanavond daar in Leuven, spijtig dat ik niet dichterbij woon…
  Ik heb je vandaag aan award gegeven, kijk maar op m’n blog!
  Groetjes!

 • Kelly

  Ik heb de opleiding ‘Mode’ gedaan en kan dus elk kledingstuk in elkaar steken dat ik wil. Zo heb ik vorig jaar in mijn laatste jaar een trouwjurk gemaakt.
  Toen heb ik gezworen nooit nog te naaien, maar nu ik op blogs zoveel lees erover begint het toch weer te kriebelen, al heb ik hetzelfde haatgevoel als jij tegenover het uitknippen van de patronen en de stof.

 • Pin It on Pinterest