Gebeurd

Ladies@The Movies: Date Night

Vorige week kreeg ik een sms’je van vriendin N.. Of ik geen zin had om mee te gaan naar Ladies@The Movies. Ach ja, waarom nu ook niet. Ik vind Kinepolis nog altijd niet leuk, maar film wel. Dus stonden we daar woensdag om 19u. En eigenlijk erger ik me dood op zo’n avond. Ik kan er niets aan doen! Het is gewoon allemaal zo… absurd. Zo commercieel. Het enige interessante dat ik er heb gezien was een standje over duiklessen aan de Leuvense vaartkom en leren duiken, dat staat heel toevallig op mijn Life List. Dus ik heb even wat informatie ingewonnen.

Maar in de filmzaal zelf heb ik me wel ontzettend geamuseerd. Er werden wat ballonnen op ons losgelaten waar we tegen mochten slaan en ik ben pro slaan tegen ballonnen! Lekker afreageren. Plus drie van de negen meisjes waarmee ik daar was wonnen een fijne prijs. Een of de drie. Ik vond dat behoorlijk straf. Ze moesten gelukkig niet een of ander vreemde opdracht doen, hoewel het filmfragment raden niet echt moeilijk was als je de clichéfilms der clichéfilms neemt. Titanic. Beeld een: die ketting met die grote blauwe edelsteen er aan. Sja. Da’s niet echt een uitdaging he. Ze hadden misschien ook meteen een beeld van de boot kunnen laten zien.

Na al die prijzen, kregen we Date Night te zien met Tina Fey en Steve Carell. Zij spelen een koppel dat iedere week een avond op een date gaan. Hun leven gaat hun eigen saaie gangetje, tot dat ze op een bepaalde date in een poepchique restaurant terecht komen en daar doen alsof ze iemand anders zijn om toch maar een tafeltje te bemachtigen. En zo krijgen ze een paar slechterikken op hun dak, doorkruisen ze heel New York, hebben ze een accidentje met een taxi (waar een hilarische taxi chauffeur in zit) en gaan ze paaldansen in een stripclub en nog een paar dingen. Het was lang geleden dat ik zo heb gelachen met een film. En boy oh boy, was ik blij dat het niet een te melige film was. Nee, nee, een vleugje actie, een tikkeltje romantiek en heel veel hilarische scenes.

Volgende keer is het blijkbaar Sex and the City 2 en ik heb al toegezegd om mee te gaan. Ik vrees dat het dan extra erg gaat worden, maar kom, als het ook maar de helft zo gezellig is als deze keer, dan zal ik al blij zijn. En dan moet ik binnenkort eens Sex and the City 1 gaan bekijken, want uhm… die heb ik nog niet gezien. Eigenlijk wilde ik dat wel zo’n beetje houden, maar ik moet toch kunnen volgen bij den twee hé? Ik heb zo een vermoeden dat ik me deze beslissing nog ga beklagen. 😛

You Might Also Like

 • Lnnkz

  Die avondjes zijn altijd wel fout, maar als de film maar leuk was toch?

 • Saar

  Bij de Pathe zijn avondjes ook heel fout. De ergste kraampjes staan er.
  Sex and the City de serie vond ik niks aan maar de film vond ik erg leuk. Ben benieuwd naar deel 2!

 • yab

  Ik kan je alvast zeggen dat de eerste Sex and the City film behoorlijk slecht was.

 • Pin It on Pinterest