Gemaakt

Lounge broek/piratenbroek/pijama broek

Vorig weekend wist ik even niet goed aan welk project ik me eerst wilde zetten. Ik heb een boekje waarin ik alle dingen bijhou die ik nog wil maken en in dat boekje staat best al veel. Toch zijn er soms momenten waarop ik het nog steeds niet weet. Het Vriendje herinnerde me er toen aan dat ik ooit in een ver verleden had gezegd dat ik wel een keer een boxershort voor hem zou kunnen maken. Zo een van die eenvoudige, met een rekker. “Ja,” dacht ik, “Ja, dat lijkt me wel wat,”. Alleen had ik nog nooit een broek gemaakt. Klein detail daar.

Ik keek wat rond op het internet en ontdekte dat je eigenlijk heel makkelijk een broek kan maken aan de hand van… tromgeroffel… een andere broek, meer bepaald een pijamabroek. Laat ik nu net een hele grote fan zijn van pijamabroeken. Ik zou de rest van mijn leven alleen maar pijamabroeken en veel te grote t-shirts kunnen dragen en mijzelf perfect gelukkig voelen. Soms vind ik het ontzettend jammer dat ik niet in mijn pijama naar het werk mag. Maar dus vorige week besloot ik een broek te maken. Iets voor mezelf om te beginnen. Het Vriendje heeft genoeg boxershorts. Pfuh.


Klik om de volledige foto te zien

Ik had nog een licht katoentje liggen dat ik ooit ergens had gekocht als teststofje en kijk, het kwam nu perfect van pas. Een halfuur later had ik een broek die paste. Een broek die nog niet omgezoomd was, maar die wel al paste. Een broek die lekker zacht was en die losjes in het rond hing. De perfecte lounge broek, zo een broek die je aan doet als je thuis komt na het werk op een veel te warme dag, een broek om thuis mee rond te lopen, want ik vrees dat het niet echt iets is om mee buitenshuis te komen. En ook nog een broek die een beetje gestreken moet worden. Ahum. ­čśŤ

In other news: ons wasmasjien is vandaag geleverd! Oh yeah!

You Might Also Like

  • Lucie

    Tis cool dat die streepjes overeenkomen aan de naad! Goe gedaan.

  • Mirthe

    Cool, I want!

  • Pin It on Pinterest